חיפוש ספרים וכתבי עת

מערכת החיפוש של אוניברסיטת בר אילן

ULI - הקטלוג המאוחד של ספריות ישראל

הקטלוג המאוחד של ספריות ישראל מכיל יותר משמונה מליון רשומות ביבליוגרפיות מהקטלוגים של הספריות האקדמיות בישראל וכן מספר מכוני מחקר וספריות אחרות. מרבית הרשומות מקושרות לרשומות בספריות המקור. ULI מכיל כל סוגי חומר, למעט מאמרים. ULI כולל גם רשומות לכתבי-עת אך עדיף לחפש מידע על כתבי עת בקטלוג המאוחד של כתבי-עת (ULS) הרושם יותר ספריות וכן פירוטי מצאי.

ULS - הקטלוג המאוחד לכתבי עת

קטלוג ULS מכיל רשומות ביבליוגרפיות עבור יותר ממאה אלף כתבי עת המצויים בכ- 170 ספריות אקדמיות, מיוחדות ואחרות, בכל התחומים והשפות. הקטלוג מנוהל ע"י בית הספרים הלאומי והאוניברסיטאי. שמות הספריות מופיעים בקוד שאת פירושו ניתן לראות כאן.

ULE - הקטלוג המאוחד לכתבי עת אלקטרונים

קטלוג ULE רושם את המנויים האלקטרוניים של הספריות חברי מלמ"ד, עם קישורים לכתבי-העת עצמם. מאפשר חיפוש כללי (דרך ממשק ה- PRIMO) או באוניברסיטה/מכון מסויימים. בחיפוש הכללי שמות הספריות מופיעים בקוד שאת פירושו ניתן לראות כאן

מנועי חיפוש למאמרים וספרים

Web of Knowledge

מנוע חיפוש הכולל מספר מאגרים בתחומי המדע, חברה, אומנות ורוח. בבעלות חברת Thomson Reuters. האתר מכיל את מאגר המאמרים Web of Science ואת מאגר ה- Journal Citation Report המאפשר לדעת את ה- Impact Factor של כל כתב עת.

Pubmed

מאגר המאמרים המופעל ומעודכן על ידי ה- US National Library of Medicine וה- National Institutes of Health, המכיל מאמרים בתחומי הרפואה ומדעי החיים. תוצאות החיפוש מכילות גם הפניות למאגרי מידע נוספים בתחום מדעי החיים.

מנוע חיפוש המתמקד באתרים ומידע אקדמי, מבית היוצר של חברת Google.

מאגר מידע Scopus פותח על ידי Elsevier, המשלב את המאפיינים של PubMed ו-Web of Science.

לטבלה המשווה בין מנועי החיפוש הללו

מפתח חיפה למאמרים  (מפתח חיפה - IHP)

המפתח מכיל הפניות למאמרים בשפה העברית מתוך כתבי עת, קבצים ומבחר מאמרים מעיתונות יומית. המאגר כולל גם הפניות למאמרים בשפות נוספות, בנושאים הקשורים לארץ-ישראל. ניתן להגביל את החיפוש למאמרים אקדמיים ומחקריים, למאמרים אקדמיים מחקריים ומקצועיים, או למאמרים מתוך עיתונות יומית. כמו כן ניתן לחפש מאמרים שיש להם קישור לטקסט מלא. וראה עוד...