לימודים לתארים מתקדמים (תואר שני ושלישי) - מידע כללי

יועצת אקדמית : ד"ר הילה אליפנץ

מזכירה: גב' שני חזן

אחראית מלגות: אורטל צח

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודים לתארים מתקדמים דרך עמוד צור קשר

מגמות לימוד

קבלת תלמידים

תקנון לתלמידי מחקר

תחומי המחקר בפקולטה

תוכניות לימוד- תואר שני

תוכניות לימוד תואר שלישי או משולב

1. מסלול לימוד

בפקולטה למדעי החיים תלמידים לתואר שני (M.Sc.) ולתואר שלישי  (Ph.D.) חייבים לבצע עבודת מחקר באחת מהמעבדות תחת הנחייתו של אחד החוקרים מהפקולטה.

המסלולים בהם ניתן להתמחות לקראת תואר שני הן:

• אימונולוגיה
  • מיקרוביולוגיה
  • אקולוגיה
  • נוירוביולוגיה
  • בוטניקה
  • פיזיולוגיה של מדעי החיים
  • ביוכימיה
  • ביולוגיה ימית
  • ביולוגיה של התא
  • גנטיקה
  • זואולוגיה
  • ביולוגיה סביבתית

(*)תלמידים שיבחרו במסלול הבאים: ביוטכנולוגיהביולוגיה חישוביתמדעי הראייה ואופטומטריה או ננוטכנולוגיה, ילמדו בתוכניות לימודים מיוחדות ומחייבות.

ניתן להתמחות באחד מכיווני המחקר הבאים לקראת התואר השני והשלישי:

* אימונולוגיה  * ביוכימיה  * ביוטכנולוגיה (נושאים שונים)  * ביולוגיה סביבתית (כולל הידרוביולוגיה וביולוגיה של המדבר)  *  ביולוגיה של התא (כולל תאים ממאירים)  * ביולוגיה קלינית  * ביולוגיה מולקולרית  * גנטיקה והנדסה גנטית  * מיקרוביולוגיה כללית  * מיקרוביולוגיה רפואית וכמוטרפויטיקה  * פרזיטולוגיה מולקולרית  * וירולוגיה  * נוירוביולוגיה  * פיסיולוגיה של בעלי חיים  * פיסיולוגיה של צמחים (כולל מחלות צמחים)  * בוטניקה  * זואולוגיה  * אקולוגיה  * ביולוגיה ימית  * פוריות בעלי חיים ובני אדם  * ביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה)  * ביולוגיה מערכתית (System biology)  * ביולוגיה מבנית  * פרמקולוגיה  * פוטוביולוגיה  * ביולוגיה של ההזדקנות * מדעי הראייה ואופטומטריה.

למידע מפורט אודות תחומי המחקר והמנחים, גלשו לתחומי המחקר והמנחים בכל תחום.

2. קבלת תלמידים

א. ההחלטה הסופית על קבלת המועמדים הינה בידי הועדה לתואר שני או שלישי של האוניברסיטה.

להלן הנחיות הקבלה לתואר שני
לפקולטה למדעי החיים יתקבלו מועמדים בוגרי תואר ראשון (בוגר) או שני (מוסמך) מטעם הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן ובוגרים במקצועות הביולוגיה מטעם מוסדות מוכרים אחרים להשכלה גבוהה. כמו כן יכולים להתקבל תלמידים שסיימו תואר במקצועות קרובים, כגון כימיה או פיסיקה. תלמידים אלה יחוייבו בקורסי השלמה, במקרה זה הועדה בתיאום עם המנחה המיועד יציעו תוכנית השלמות. תלמידים שלמדו מדעי החיים משני (לימודי א"י, פסיכולוגיה, גיאוגרפיה, כימיה או מדעי המחשב ראשי) יצטרכו לעבור שנת השלמות מלאה לפני שהם מתקבלים כתלמידים מן המנין.

בשנת ההשלמה, על התלמידים להשיג ציון ממוצע של 80 בקורסי ההשלמה. כמו כן אין לחשב את קורסי ההשלמות כחלק מהדרישות לתואר וכן אין לרכז את ההשלמות לסמסטר אחד בלבד.  בהמשך: פירוט קורסי הליבה של תוכנית ההשלמות.

מועמדים ללא רקע ובעלי תואר ראשון חייבים להשלים לימודים בהיקף ראשי במדעי החיים, טרם הגשת מועמדות לתואר שני.

ב. סטודנטים הבאים מתחום מדעי-המחשב או תחומים דומים ומעוניינים לעשות תואר במסלול ביולוגיה חישובית, מוזמנים לבקר באתר הפקולטה: המגמה לביולוגיה חישובית או לבקש את האינפורמציה הרלוונטית במזכירות הפקולטה.

קבלת סטודנטים ברישום מאוחר, העומדים בקריטריונים, תהיה על בסיס מקום פנוי בלבד.

3.  תקנון לתלמידי מחקר

תלמידי המחקר, תלמידי תואר שני ושלישי, מחוייבים לתקנון מלגות והעסקה לתלמידי מחקר (לדף המרכז את תקנוני הפקולטה והאוניברסיטה).

4. פרטים נוספים:

למידע נוסף אודות לימודי תואר שני, גלשו לאתר ביה"ס לתארים מתקדמים - תואר שני.

למידע נוסף אודות הלימודים לתואר שלישי, גלשו  לאתר ביה"ס לתארים מתקדמים - תואר שלישי.

למידע נוסף אודות הלימודים לתארים מתקדמים, גלשו לתוכנית הלימודים הספציפית והורידו את קובץ האקסל של התוכנית- שימו לב ישנן כמה לשוניות לכל תוכנית כזו באקסל.

למידע מפורט אודות מכלול הקורסים בפקולטה, גלשו לקישור הבא.

למידע מפורט אודות קורס מסוים, גלשו לאתר מערכת שעות - חיפוש קורס (עפ"י מספר קורס, עפ"י שם קורס ...)

5. חושבים על פוסט-דוקטורט? - שיקולים וטיפים אודות האם ואיך לעשות פוסט-דוקטורט