תארים מתקדמים במדעי החיים (תואר שני ושלישי) - מידע כללי

לא באתם רק ללמוד. באתם לפרוץ דרך!

תארים מתקדמים במדעי החיים הם הרבה מעבר ללימוד – הם הזדמנות להפוך לשותף פעיל בקדמה המדעית. זהו שלב שבו לא רק סופגים ידע, אלא יוצרים אותו: שואלים שאלות חדשות, מתכננים ניסויים, חוקרים תופעות שמעצבות את הבריאות, הסביבה והחיים עצמם. זו תקופה שבה מתפתחים כחוקרים עצמאיים, לומדים לחשוב מדעית, לעבוד בצוות, לנתח לעומק, ולתרום תרומה אמיתית לעולם שסביבנו. התואר המתקדם הוא גם שער לעולם רחב של אפשרויות – באקדמיה, בתעשייה ובממשק ביניהן – והוא נבנה סביב הסקרנות שלך והשאיפות שלך.

הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר-אילן היא מרכז מחקר דינמי המשלב שיטות מתקדמות במגוון רחב של תחומים. החל מביולוגיה ימית ונוירופסיכופרמקולוגיה ועד גנומיקה חישובית וחקר תאי גזע, הפקולטה מקדמת חדשנות בין-תחומית. המעבדות עוסקות בחוסן אקולוגי, עריכת גנים, ביולוגיית RNA ואימונותרפיה, תוך גישור בין תגליות מדעיות ליישומים מעשיים ברפואה, קיימות סביבתית וביוטכנולוגיה. בעזרת שילוב ייחודי של עבודת שטח, טכניקות מולקולריות ומידול חישובי, הפקולטה מציידת את החוקרים בכלים להובלת פריצות דרך מדעיות שישפיעו על עתיד הרפואה ומדעי החיים.

בוגרינו משתלבים במחקר מתקדם באוניברסיטאות ומכוני מחקר, ממשיכים ללימודי דוקטורט ופוסט-דוקטורט, או מובילים פרויקטים חדשניים בתעשיית הביוטכנולוגיה, התרופות, החקלאות המתקדמת והקלינטק. חלקם פונים לניהול מעבדות, רגולציה וקליניקל טריילס, בעוד אחרים מביאים את הידע הביולוגי לעולמות כמו מדיניות ציבורית, חינוך מדעי, תקשורת מדעית או יזמות. הלימודים מעניקים לא רק עומק מדעי, אלא גם כלים לחשיבה אנליטית, פתרון בעיות ויכולת לעבוד בצוותים רב-תחומיים — יכולות שמוערכות בכל תחום שבו מדע ומציאות נפגשים.

הצטרפו לפקולטה שמאמינה במחקר משנה מציאות!

מוחות גדולים לצדכם – חוקרים בעלי שם עולמי שדוחפים את גבולות הידע.
טכנולוגיה מתקדמת בידיים שלכם – מעבדות חדישות, ציוד מתקדם, ועמדות VR שלא תמצאו בכל מקום.
לא רק לשבת בכיתה – ללמוד, לחקור, לגעת, להתנסות – כבר מהשלב הראשון.
קשרים בינלאומיים אמיתיים – שיתופי פעולה עם חוקרים ורופאים מהשורה הראשונה בעולם.
להיות בחזית – הרצאות שמביאוֹת אתכם ישר לקדמת המחקר המדעי.
כאן לא לומדים לבד – קהילה מקצועית, תומכת ומעורבת שתלווה אתכם לאורך כל הדרך.
יחס אישי אמיתי – מרצים שרואים אתכם, לא רק את הציונים שלכם.

אם באתם לשנות, לחקור, להשפיע – זה המקום להתחיל. בר־אילן. מדעי החיים. העתיד כבר כאן!

 

מסלולי לימוד

בפקולטה למדעי החיים, תלמידי תואר שני (M.Sc.) ודוקטורט (Ph.D.) מבצעים עבודת מחקר מעמיקה באחת המעבדות של הפקולטה, תחת הנחייתם של חוקרים בכירים. במהלך לימודיהם, הסטודנטים יכולים להתמחות במגוון תחומים מחקריים.

מעבדות המחקר בפקולטה    חוברת מעבדות מחקר בפקולטה למדעי החיים, בר אילן

ניתן להתמחות באחד מכיווני המחקר הבאים לקראת התואר השני והשלישי:

* אימונולוגיה  * ביוכימיה  * ביוטכנולוגיה (נושאים שונים)  * חקלאות סביבה וקיימות (כולל הידרוביולוגיה וביולוגיה של המדבר)  *  ביולוגיה של התא (כולל תאים ממאירים)  * ביולוגיה קלינית  * ביולוגיה מולקולרית  * גנטיקה והנדסה גנטית  * מיקרוביולוגיה כללית  * מיקרוביולוגיה רפואית וכמוטרפויטיקה  * פרזיטולוגיה מולקולרית  * וירולוגיה  * נוירוביולוגיה  * פיסיולוגיה של בעלי חיים  * פיסיולוגיה של צמחים (כולל מחלות צמחים)  * בוטניקה  * זואולוגיה  * אקולוגיה  * ביולוגיה ימית  * פוריות בעלי חיים ובני אדם  * ביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה)  * ביולוגיה מערכתית (System biology)  * ביולוגיה מבנית  * פרמקולוגיה  * פוטוביולוגיה  * ביולוגיה של ההזדקנות * מדעי הראייה ואופטומטריה.

(*)תלמידים שיבחרו במסלול הבאים: ביוטכנולוגיהביולוגיה חישוביתמדעי הראייה ואופטומטריה או ננוטכנולוגיה, ילמדו בתוכניות לימודים מיוחדות ומחייבות.

תוכניות לימוד- תואר שני     תוכניות לימוד תואר שלישי או משולב

 

תוכנית פסגות - מסלול ישיר לתואר שני

תוכנית פסגות הינה מסלול ישיר לתואר שני המיועדת לתלמידים מצטיינים שסיימו את שלושת הסמסטרים הראשונים בתואר ראשון בפקולטה למדעי החיים ומאפשר למשתתפיו לסיים את לימודי התואר הראשון והתואר השני בתוך ארבע שנים, תוך קבלת הקלות ומלגות במהלך התואר הראשון. לפרטים מלאים, גלשו לתוכנית פסגות.

מסלול ישיר לתואר שני -"פסגות"

 

תנאי קבלה

דרישות קבלה לתואר שני (M.Sc.) ולתואר שלישי (Ph.D.) בפקולטה למדעי החיים

על מנת להתקבל לתואר שני או שלישי בפקולטה למדעי החיים, יש להיות בעל תואר ראשון (בוגר) או תואר שני (מוסמך) במדעי החיים מאוניברסיטת בר-אילן או ממוסדות מוכרים אחרים להשכלה גבוהה.

בוגרי תחומים קרובים, כגון כימיה, פיזיקה או תחומים אחרים, יכולים גם הם להתקבל, אך יידרשו להשלים קורסים נוספים. במקרים אלו, ייתואם עם המנחה המיועד תוכנית השלמות אישית.

בנוסף, מועמדים שלמדו מדעי החיים בתוכנית דו-חוגית (כגון לימודי ארץ ישראל, פסיכולוגיה, גיאוגרפיה, כימיה או מדעי המחשב) יצטרכו לעבור שנת השלמות מלאה לפני קבלת תואר שני.

  • שנת ההשלמה:
    במהלך שנת ההשלמה, על התלמידים להשיג ציון ממוצע של 80 בקורסי ההשלמה. קורסי ההשלמה לא נחשבים כחלק מהדרישות לתואר, ולא ניתן לצמצם את לימודי ההשלמה לסמסטר אחד בלבד.
  • מועמדים ללא רקע מתאים:
    מועמדים בעלי תואר ראשון ללא רקע בתחום מדעי החיים, נדרשים להשלים לימודים בהיקף ראשי במדעי החיים לפני הגשת המועמדות לתואר שני.

  • ביולוגיה חישובית:
    סטודנטים המגיעים מתחום מדעי המחשב או מתחומים קרובים, ומתעניינים בלימודי תואר שני בביולוגיה חישובית, מוזמנים לבקר באתר הפקולטה במגמה לביולוגיה חישובית , או לפנות למזכירות הפקולטה לקבלת מידע נוסף.

ההחלטה הסופית על קבלת המועמדים הינה בידי הועדה לתואר שני או שלישי של האוניברסיטה.

קבלת סטודנטים ברישום מאוחר, העומדים בקריטריונים, תהיה על בסיס מקום פנוי בלבד.

הנחיות הקבלה לתואר שני     הנחוית קבלה לתואר שלישי

תקנון לתלמידי מחקר

תלמידי המחקר, תלמידי תואר שני ושלישי, מחוייבים לתקנון מלגות והעסקה לתלמידי מחקר. 

תקנות בי"ס ללימודים מתקדמים 

פרטים נוספים
פוסט-דוקטורט

מידע על תהליך הרישום לפוסט-דוקטורט ומלגות רלוונטיות 

 

להרשמה

 

פרטי יצירת קשר

סגנית דקן לתארים מתקדמים: פרופ' גלית שוחט-אופיר

יועצת אקדמית לתארים מתקדמיםד"ר הילה אליפנץ

מזכירה: גב' שני חזן 

אחראית מלגות: אורטל צח 

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודים לתארים מתקדמים דרך עמוד צור קשר