לימודי ביוטכנולוגיה - תואר ראשון בביוטכנולוגיה

למעוניינים במסלול לימודי ביוטכנולוגיה הגעתם למקום הנכון - הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן מקיימת מסלול תואר ראשון בביוטכנולוגיה אשר מכשיר את הלומדים בו להשתמש בידע ביולוגי לפיתוח טכנולוגיות לצורך ייצור מוצרים לרווחת האדם בתחומים רבים בתעשייה, ברפואה בחקלאות, ואפילו בתחום איכות הסביבה.

 

מהי ביוטכנולוגיה ומהם לימודי ביוטכנולוגיה?

 

ההגדרה הרווחת של ביוטכנולוגיה (Biotechnology) היא שימוש בידע ביולוגי לפיתוח טכנולוגיות לרווחת האדם. למעשה לימודי ביוטכנולוגיה מכשירים את בוגריהם ברמה המעשית לנצל את תהליכי החיים של מערכות ביולוגיות על מנת לייצר מוצרים, כפי שכבר הזכרנו, בתחומי התעשייה, הרפואה, הקוסמטיקה, החקלאות ועוד.

מהם אותם תהליכי חיים המשמשים אותנו בביוטכנולוגיה? 

אלו מספר דוגמאות: תורשה, תזונה, נשימה, רבייה ועוד, וכן אורח חיים ותנאי גידול. הידע הנצבר על כל תהליכי החיים הללו משמש את החוקרים והמדענים בפיתוח של רעיונות וטכנולוגיות מתקדמים לשימוש האדם.

מה לומדים בתואר ראשון בביוטכנולוגיה?

במהלך לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה מתמקדים בין השאר בשימוש במערכות הביולוגיות ובמרכיביהן האורגניים - אורגניזם שלם או חלקים ממנו (כגון: תאים, רקמות של צמחים ובעלי חיים) או מיקרואורגניזמים כדוגמת חיידקים וחומרים שמבודדים מהם (כגון: חלבונים, הורמונים, אנזימים, מקטעים גנטיים ועוד), כל זאת לצורך פיתוחים חדשים ומתקדמים.

תחום הביוטכנולוגיה הינו בעל פוטנציאל כלכלי אדיר, המתפתח מיום ליום. תחום זה מאגד בתוכו בנוסף למדעי החיים גם נושאים מהתחום הטכנולוגי, המשפטי, הכלכלי, השיווקי והניהולי.

מהם היעדים במסלול הלימודים במגמת תואר ראשון בביוטכנולוגיה?

במסלול לימודי תואר ראשון בביוטכנולוגיה מקנים לסטודנטים ידע וזווית ראיה רחבה על התחום המוביל כיום במדעי החיים, וכלים המאפשרים להם המשך לימודים לתואר שני בביוטכנולוגיה, או בכל מסלול אחר ללימודים מתקדמים. זאת, מבלי לפגוע בידע הבסיסי והעדכני הנדרש מבוגר תואר ראשון במדעי החיים. בוגרי ביוטכנולוגיה מועסקים במגוון גדול של מקומות עבודה, ויכולים לפתח ואף לייצר מוצרים על ידי שימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

תכנית הלימודים : תואר ראשון בביוטכנולוגיה

תכנית הלימודים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה כוללת 144 נ"ז  במשך שלוש שנים.
שנה א' ושנה ב' : מירב הקורסים הינם קורסי בסיס, המשותפים למסלול לימודי מדעי החיים מורחב, בתוספת של מספר קורסים ייחודיים למסלול.
שנה ג' : בשנה זו מועמקת ומורחבת מגמת ההתמחות בתחום הביוטכנולוגיה. התכנית בכללותה מקנה לבוגרים כלים לראייה רחבה של תחום הביולוגיה המודרנית ומאפשרת להם להחליט באופן מושכל על המשך דרכם.  

תוכנית לימודים ביוטכנולוגיה (שנת חוקה תשפ"ה) 

מערכת שעות מוצעת לשנת לימודים תשפ"ה:

שנה א

שנה ב

שנה ג

רשימת קורסי בחירה

רשימת סמינריונים לבחירה

*ייתכנו שינויים במערכת. המערכת הסופית הינה על פי הקורסים המופיעים ברישום בלבד.  

 

לימודי ביוטכנולוגיה חד חוגי, תכנית 80115, 144 נ"ז

 

 

מהם כיווני תעסוקה אפשריים עבור בוגרי מסלול לימודי ביוטכנולוגיה?

לימודי ביוטכנולוגיה מגוונים ומרתקים ביותר, ובוגרי תואר ראשון בביוטכנולוגיה נהנים מכך שדלתות רבות נפתחות בפניהם עם סיום לימודיהם.

בוגרי מסלול לימודי תואר בביוטכנולוגיה מועסקים במגוון רחב של חברות ומקומות עבודה לרבות מכוני מחקר, הן בסקטור הציבורי והן בפרטי ויכולים לייצר ואף לפתח מוצרים על ידי שימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר. הבוגרים משתלבים בכל תחומי התעשייה החל מחברות ביוטכולוגיה, פרמצבטיקה ורפואה, דרך הנדסת מזון, פלסטיק, חקלאות ועוד.  

 

לימודי ביוטכנולוגיה - תנאי קבלה:

  1. תעודת בגרות, עדיפות לנבחנים במתמטיקה בהיקף של 4 יחידות בציון מעל 80.
  2. בחינת כניסה פסיכומטרית בציון של לפחות 530 או יותר, בהתאם לממוצע הבגרות. עמידה בציון המשוקלל המתאים לכל אחת מהתכניות -ראו בעזרת המחשבון לחישוב סיכויי קבלה . 
  3. אנגלית: חלק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית בציון של לפחות 85. או: מבחן אמי"ר בציון של לפחות 185 או אמיר"ם בציון של 85.
  4. למי שאינם דוברי עברית שפת אם- מבחן יע"ל (של המרכז הארצי לבחינות) בציון 105 ומעלה.

קבלה ללא פסיכומטרי:

ממוצע בגרות משוקלל מעל 108 ובנוסף:
אפשרות א' - מינימום מכפלת מתמטיקה (ציון בגרות X מספר היחידות) = 320 וציון בגרות 80 ב-5 יח"ל בשני מקצועות מדעיים (מתמטיקה/ביולוגיה/ביוטכנולוגיה/פיזיקה/כימיה/מדעי המחשב)
אפשרות ב' - ציון בגרות במתמטיקה 85 ב-5 יח"ל

 

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודי ביוטכנולוגיה / תואר ראשון בביוטכנולוגיה דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5317970

 

יועצת אקדמית: ד"ר אילנה לואינגר

מתאם סטודנטים: מר דור ערמי

Life-Sciences.Dept@biu.ac.il