לימודי תואר ראשון חד חוגי ודו חוגי - כל המידע

להרשמה

בפקולטה למדעי החיים קיימות ארבע תוכניות לימוד מורחבות (חד-חוגי) לתואר ראשון ועוד מספר תכניות לימוד דו-חוגי מובנה המשלבות קורסי ליבה בביולוגיה עם קורסי ליבה בתחום דעת אחר.

תכניות הלימוד המורחבות (חד-חוגי) כוללות את:

תוכניות הלימוד דו-חוגי מובנה הקיימות:

לתלמידים מצטיינים בלימודי תואר ראשון - מסלול פסגות לתואר שני

תוכנית פסגות מאפשרת למשתתפיה לסיים את לימודי תואר ראשון ושני בתוך ארבע שנים, תוך קבלת הקלות ומלגות במהלך התואר הראשון. המסלול כולל ליווי אישי, הקלות במכסת הקורסים לתואר השני, פטור משכר לימוד ומלגת קיום.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודי תואר ראשון דרך עמוד צור קשר

מידע וייעוץ לימודים למתעניינים בלימודי תואר ראשון

יועצת אקדמית למדעי החיים מורחב, ביוטכנולוגיה ותוכניות דו-חוגיות:

ד"ר שלו-יצחקי שרית 03-5317124 sarit.shalev@biu.ac.il

מתאם קבלת סטודנטים לתואר ראשון:

מר דור ערמי 03-5317646 dor.aramy@biu.ac.il

מרכזת המגמה לביולוגיה חישובית:

ד"ר אילנה לואינגר 03-5317970 ilana.loinger@biu.ac.il

מרכזת אופטומטריה ומדעי הראייה:

גב' אור משולמי  03-5317268 or.meshulami@biu.ac.il

לקבלת הערכה אודות סיכויי הקבלה למגמות הלימוד גלשו לחישוב סיכויי קבלה, באתר בר-אילן.

שימו לב!

לכל שנרשמו לפני מועד זה ומשפרים תנאי קבלה-ניתן יהיה להתקבל לשנת הלימודים הקרובה  גם כאשר ציוני הפסיכומטרי/בגרות/מכינה מתקבלים מאוחר יותר, לפני תחילת שנת הלימודים.

תנאי קבלה לתואר ראשון

1. תעודת בגרות, עדיפות לנבחנים במתמטיקה בהיקף של 4 יחידות בציון מעל 80 .
  2. בחינת כניסה פסיכומטרית בציון של לפחות 530 או יותר, בהתאם לממוצע הבגרות. עמידה בציון המשוקלל המתאים לכל אחת מהתכניות -ראו בעזרת המחשבון לחישוב סיכויי קבלה
  3. אנגלית: חלק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית בציון של לפחות 85. או: מבחן אמי"ר בציון של לפחות 185 או אמיר"ם בציון של 85.
  4. למי שאינם דוברי עברית שפת אם- מבחן יע"ל (של המרכז הארצי לבחינות) בציון 105 ומעלה.
  5. למסלול ביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה) נדרש פסיכומטרי 660 ומעלה ומכפלת יחידות בגרות מתמטיקה בציון 360 ומעלה, בנוסף על עמידה בציון משוקלל הנדרש - 73.
  6. מילגת הצטיינות "אילנות" של האוניברסיטה תינתן לסטודנטים שלהם ציון פסיכומטרי 730 ומעלה וגם ממוצע בגרות 110 ומעלה.

קבלה ללא פסיכומטרי

קבלה למדעי החיים וביוטכנולוגיה:

1. ממוצע בגרות משוקלל מעל 108 ובנוסף:

2. אפשרות א' - מינימום מכפלת מתמטיקה (ציון בגרות X מספר היחידות) = 320 וציון בגרות 80 ב-5 יח"ל בשני מקצועות מדעיים.
    אפשרות ב' - ציון בגרות במתמטיקה 85 ב-5 יח"ל

קבלה לביולוגיה חישובית:

1. ממוצע בגרות משוקלל מעל 112

2. מתמטיקה 5 יח"ל בציון של 95 ומעלה.
  3. מבחן אמי"ר בציון של לפחות 185 או אמיר"ם בציון של 85.

דרישות קבלה לעולים חדשים Admission requirements

אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:

לימודי שנה מלאה באוניברסיטה הפתוחה מאפשרים כניסה לשנה ב' ללא בחינה פסיכומטרית. לפרטים

בנוסף לכך נדרש מבחן באנגלית- אמי"ר, אמיר"ם (או פסיכומטרי,) בציון אנגלית  מקביל ל 85 של הפסיכומטרי.

אם את/ה לא עומד/ת בתנאים הנ"ל ומעוניין/ת במידע על מכינה שיכולה לסייע לך להתקבל אלינו -

מכינה קדם אקדמית

תכניות לימוד תואר ראשון