שלחו לחבר

מידע למתעניינים

להרשמה

בפקולטה למדעי החיים  ארבע תוכניות לימוד מורחבות ועוד מספר תכניות לימוד דו-ראשיות מובנות המשלבות ליבה של קורסים בביולוגיה עם ליבת הקורסים בתחום דעת אחר. תכניות הלימוד המורחבות כוללות את מדעי החיים מורחב (ביולוגיה), ביוטכנולוגיה, ביולוגיה חישובית-ביואינפורמטיקה, ואופטומטריה

התוכניות הדו-ראשיות המובנות שניתן ללמוד בהן אצלנו הן מדעי החיים-כימיה, מדעי החיים-פיזיקה, מדעי החיים-פסיכולוגיה, ומדעי החיים-מדעי המוח. כמו כן ניתן ללמוד בתוכנית לא מובנת בשילוב עם כל תחום דעת הנלמד באוניברסיטה.

מסלול ישיר לתואר שני - "פסגות"  לתלמידים מצטיינים בתואר הראשון

מסלול "פסגות" מאפשר למשתתפיו לסיים את לימודי התואר הראשון והשני בתוך ארבע שנים, תוך קבלת הקלות ומלגות במהלך התואר הראשון. המסלול כולל ליווי אישי, הקלות במכסת הקורסים לתואר השני, פטור משכר לימוד ומלגת קיום.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודי תואר ראשון דרך עמוד צור קשר

יועצות לימודים ומרכזות:

יועצת אקדמית למדעי החיים מורחב, ביוטכנולוגיה ותוכניות דו-ראשיות:

ד"ר גתית הרשקוביץ 03-5317019 herchk@biu.ac.il

מתאם קבלת סטודנטים לתואר ראשון:

מר דור ערמי 03-5317646 dor.aramy@biu.ac.il

מרכזת המגמה לביולוגיה חישובית:

ד"ר אילנה לואינגר 03-5317970 ilana.loinger@biu.ac.il

מרכזת אופטומטריה ומדעי הראייה:

גב' אור פרחי  03-5317268 or.meshulami@biu.ac.il

מזכירות תואר ראשון:

גב' רינה ג'אן 03-5318209 Rina.Gian@biu.ac.il

לקבלת הערכה אודות סיכויי הקבלה למגמות הלימוד גלשו לחישוב סיכויי קבלה, באתר בר-אילן.

שימו לב!

ההרשמה לתכניות מדעי החיים חד חוגי וביוטכנולוגיה תיסגר ב 10.8.21. לאחר מכן- רק על בסיס מקום פנוי.

לכל שנרשמו לפני מועד זה ומשפרים תנאי קבלה-ניתן יהיה להתקבל לשנת הלימודים הקרובה  גם כאשר ציוני הפסיכומטרי/בגרות/מכינה מתקבלים מאוחר יותר, לפני תחילת שנת הלימודים.

תנאי קבלה:

1. תעודת בגרות, עדיפות לנבחנים במתמטיקה בהיקף של 4 יחידות בציון מעל 80 .
  2. בחינת כניסה פסיכומטרית בציון של לפחות 525 או יותר, בהתאם לממוצע הבגרות. עמידה בציון המשוקלל המתאים לכל אחת מהתכניות -ראו בעזרת המחשבון לחישוב סיכויי קבלה
  3. אנגלית: חלק האנגלית בבחינה הפסיכומטרית בציון של לפחות 85. או: מבחן אמי"ר בציון של לפחות 185 או אמיר"ם בציון של 85.
  4. למי שאינם דוברי עברית שפת אם- מבחן יע"ל (של המרכז הארצי לבחינות) בציון 84 ומעלה.
  5. למסלול ביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה) נדרש פסיכומטרי 650 ומעלה ומכפלת יחידות בגרות מתמטיקה בציון 350 ומעלה, בנוסף על עמידה בציון משוקלל הנדרש - 73.
  6. מילגת הצטיינות "אילנות" של האוניברסיטה תינתן לסטודנטים שלהם ציון פסיכומטרי 730 ומעלה וגם ממוצע בגרות 110 ומעלה.

קבלה ללא פסיכומטרי

למדעי החיים וביוטכנולוגיה:

ממוצע בגרות משוקלל מעל 108 ובנוסף:

אפשרות א' - מינימום מכפלת מתמטיקה (ציון בגרות X מספר היחידות) = 320 וציון בגרות 80 ב-5 יח"ל בשני מקצועות מדעיים.

אפשרות ב' - ציון בגרות במתמטיקה 85 ב-5 יח"ל

לביולוגיה חישובית:

1. ממוצע בגרות משוקלל מעל 112
  2. מתמטיקה 5 יח"ל בציון של 95 ומעלה.
  3. מבחן אמי"ר בציון של לפחות 185 או אמיר"ם בציון של 85.

אפיק מעבר מהאוניברסיטה הפתוחה:

לימודי שנה מלאה באוניברסיטה הפתוחה מאפשרים כניסה לשנה ב' ללא בחינה פסיכומטרית. לפרטים

בנוסף לכך נדרש מבחן באנגלית- אמי"ר, אמיר"ם (או פסיכומטרי,) בציון אנגלית  מקביל ל 85 של הפסיכומטרי.

אם את/ה לא עומד/ת בתנאים הנ"ל ומעוניין/ת במידע על מכינה שיכולה לסייע לך להתקבל אלינו  לחץ כאן

מסלול ישיר לתואר שני – פסגותלתלמידים מצטיינים בתואר הראשון .

תכניות לימודים

תאריך עדכון אחרון : 14/07/2021