שלחו לחבר

תכני הקורסים

הקורסים בסמסטר א'

קורס 80662 – שיטות מתקדמות לאנליזת הגנום

הקורס מתחיל בריענון נושאים בסיסיים בביולוגיה מולקולארית, וממשיך בסקירת הגישות המתקדמות ביותר בחקר מערכתי של התא, כגון ריצוף עמוק, שבבי DNA, בקרת גנים באמצעות RNA לא מקודד ועוד.

הרצאות:  פרופ׳ נינט אמריליו - המרכז הרפואי שיבא
  ד"ר ערן אייל - חברת Evogene והמרכז הרפואי שיבא
  פרופ׳ ארז לבנון - אוניברסיטת בר-אילן
תרגולים:  לא קיימים בקורס זה

קורס 80660 – ביואינפורמטיקה רפואית

ביואינפורמטיקה הוא המדע העוסק בחקר הגנום באמצעות אלגוריתמים חישוביים. בקורס יוצגו השיטות החישוביות, כלי התוכנה ומאגרי המידע העכשוויים בתחום הביואינפורמטיקה. כמו כן, יינתן דגש מיוחד על האפליקציות הקליניות של מדע זה.

הרצאות:  פרופ' רון אונגר - אוניברסיטת בר-אילן
  ד"ר ערן אייל - חברת Evogene והמרכז הרפואי שיבא
תרגולים:  ד״ר חיבה ולדמן בן-אשר - מנהלת היחידה   לביואינפורמטיקה, אוניברסיטת בר-אילן

קורס 80663 – ביוסטטיסטיקה וניסויים קליניים

קורס מתקדם בסטטיסטיקה, הניתן מתוך גישה מעשית ובעזרת ניתוח מחקרים קליניים. דגש מיוחד יינתן לאנליזה המתאימה לשיטות החדשניות בביולוגיה וברפואה, אשר מייצרות כמות עצומה של נתונים ומידע רב-ממדי בעל מורכבות גבוהה.

הרצאות:  ד"ר רחל לוי-דרומר - בעבר ראש היחידה לביוסטטיסטיקה,   וכיום המזכיר האקדמי של אוניברסיטת בר-אילן
תרגולים:  ד״ר ג׳ניפר ישראל כהן - מנהלת היחידה לייעוץ ביוסטטיסטי   של הפקולטה למדעי החיים, אוניברסיטת בר-אילן

הקורסים בסמסטר ב'

קורס 80665 – למידת מכונה לכריית מידע רפואי

כמות הנתונים והמידע הרפואי שנצברו בשלוש השנים האחרונות גדולה מזו שנצברה באלף השנים שקדמו להן. לכך אחראיות שלוש מהפכות שהתרחשו לאחרונה: מהפכת הביואינפורמטיקה, מהפכת מחשוב התיקים הרפואיים ומהפכת האינטרנט והמובייל. הקורס מציג שיטות מתחומי למידת המכונה והבינה המלאכותית להפקת תובנות רפואיות חדשות מתוך מידע זה.

הרצאות:  ד"ר רונן טל-בוצר -  חברת Evolution לבינה מלאכותית
סילבוס:  לחץ כאן

קורס 80664 – ביולוגיה מערכתית רפואית וטכנולוגיית Next Generation Sequencing (NGS)

בשנים האחרונות ישנו מעבר, הן בביולוגיה והן ברפואה, מאנליזה של גנים בודדים לחקר של מערכות ומסלולים ביולוגיים מורכבים. הקורס מקנה את הכלים החישוביים הנדרשים לאנליזות רחבות היקף אלו, תוך שימוש בשפת תכנות המתאימה לשימושים ביואינפורמטיים.

הרצאות:  פרופ׳ ינאי עופרן - אוניברסיטת בר-אילן
  פרופ׳ מלי שלמון-דיבון - אוניברסיטת אריאל
תרגולים:  ספיר פלד - אוניברסיטת בר-אילן

קורס 80666 – גנומיקה אישית

אנו מתקרבים בצעדי ענק למציאות שבה הגנום של המטופל יהווה שיקול מכריע בבחירת הטיפול עבורו. הקורס יתאר מה ניתן ללמוד היום מתוך מידע גנומי אישי, החל מייעוץ טרום לידתי, דרך התאמה אישית של תרופות ועד לטיפולים אישיים במחלת הסרטן ובמחלות מורכבות נוספות. הקורס יתייחס גם לשאלות אתיות ומשפטיות ולשיקולי פרטיות הנובעים ממידע גנומי.

הרצאות:  פרופ' רון אונגר - אוניברסיטת בר-אילן
  קבוצת מרצים אורחים, בהם פרופ' גידי רכבי - המרכז   הרפואי שיבא