דבר הדיקן

הפקולטה למדעי החיים ע"ש מינה ואבררד גודמן באוניברסיטת בר-אילן מכשירה תלמידים לתואר ראשון, שני ושלישי, ומכוונת אותם להיות מדעני העתיד של מדינת ישראל בתחום הביולוגיה.

הפקולטה מציעה תכניות לימודים מגוונות לתואר ראשון, הכוללות: מדעי החיים, ביוטכנולוגיה, ביולוגיה-חישובית, ביו-פיסיקה, מדעי החיים-כימיה, מדעי החיים-פסיכולוגיה, ומדעי החיים- גאוגרפיה וסביבה. כמו כן, ישנם לימודים במסגרת בי"ס לאופטומטריה ומדעי הראיה. בתום לימודי תואר ראשון, הבוגרים מוזמנים להמשיך את לימודיהם לתואר שני. תכנית זו מחייבת לימוד קורסים מתקדמים וביצוע עבודת מחקר במסגרת קבוצות המחקר בפקולטה או בשיתוף פעולה עם חוקרים ורופאים בבתי חולים ובתעשייה. הצלחה בתואר השני מאפשרת לפנות ללימודי התואר השלישי (דוקטורט) בהם התלמידים מבצעים פרויקט מחקר מורכב יותר על מנת להכשירם לקרירה של חוקרים עצמאיים באקדמיה ובתעשייה.

תלמיד שסיים לימודיו לתואר שני בהצטיינות, יכול להמשיך ללימודי תואר שלישי בתכנית מקוצרת, בה שתי שנות הלימוד לתואר שני נחשבות כשנות לימוד לתואר שלישי ולאחר ביצוע מחקר מתאים ושמיעת קורסים נוספים, התלמיד יכול לסיים תוך 2-3 שנות לימוד נוספות את התואר השלישי.

הפקולטה מעודדת את תלמידי המחקר לבצע מחקר יסודי ומעמיק, שיהיה ראוי לפרסום בעיתונות המדעית הטובה ביותר. כמו כן אנו מעודדים את בוגרי תואר שלישי לבצע השתלמות פוסט-דוקטורט כדי להשלים את ההשכלה המדעית ולהיות ראויים להתקבל לאקדמיה או למוסד מחקרי מעולה אחר.

הפקולטה למדעי החיים נמצאת עתה בתנופת פיתוח מואצת שמתבטאת בקליטת חוקרים מצטיינים, בניית מעבדות מחקר חדשות ורכישת ציוד מדעי מתקדם. נושאי המחקר מגוונים ביותר וכוללים מחקרים בסיסיים, קליניים ויישומיים בתחומים הבאים: מערכת החיסונית, חקר הסרטן, מדעי המח, מדעי הצומח, מדעי הראיה, תאי גזע, אקולוגיה, מדעי הים, פוריות, פרזיטולוגיה, מיקרוביולוגיה, ביולוגיה מבנית, ביולוגיה התפתחותית, ביולוגיה חישובית, וביוטכנולוגיה.

יש לציין את היחס החברי החם , האווירה הטובה והעזרה ההדדית הקיימת בין כל החוקרים, וכמובן בין תלמידי המחקר. עניין זה הוא בעל חשיבות גדולה ביותר לקיום מחקר והוראה ברמה מעולה.

ls.dean@mail.biu.ac.il