מסלול ״פסגות״ - מסלול ישיר לתואר שני

מסלול פסגות

מסלול ייחודי עם דגש מחקרי לתלמידים מצטיינים בפקולטה למדעי החיים

מפגש ההיכרות לתוכנית לתשפ"ה יתקיים ב10/03 ב18:00 באולם 25 בבניין 211

תכנית לימודים ומחקר המיועדת לסטודנטים מצטיינים וכוללת השתלבות באחת ממעבדות המחקר בפקולטה וביצוע מחקר חדשני ועצמאי בהנחיה אישית ע״י החוקרים בפקולטה

• מסלול מואץ לתארים מתקדמים (תואר ראשון ושני תוך ארבע שנים) הכולל קורסים ייחודיים לתלמידי התכנית והקלות בקורסים של התואר הראשון
  • פטור משכר לימוד לשנה ג' ושנה ד'
  • מלגת קיום בשנה ג׳ ובשנה ד׳
  • אפשרות למשרת תרגול בשנה ד'
  • תלמידי התכנית בשנה ד׳ יזכו לסיוע במימון נסיעה לכנס בחו"ל, במידה ויציגו את תוצאות מחקריהם במסגרת זו.
  • ליווי אישי
  • אפשרות להמשיך לדוקטורט במסלול רגיל או משולב

עיקרי מבנה התוכנית וההקלות האקדמיות

שנה ג- השלמת התואר הראשון במקביל להתחלת התואר השני- בתום השנה סגירת התואר הראשון והגשת הצעת מחקר

שנה ד- השלמת התואר השני ובסופה הגשת התיזה/מעבר לדוקטורט

תלמידי המסלול שימשיכו עד לסיום התואר השני יהיו פטורים מקורס בלימודים כלליים לתואר ראשון וקורס ביהדות לתואר שני. יחד עם זאת, קיימים מגוון פטורים ייחודיים לקורסי היהדות ואת זאת יש לבדוק באופן פרטני מול הוועדה לתואר שני.

תלמידי המסלול ממדעי החיים וביוטכנולוגיה

תינתן הקלה בתואר הראשון של 4 ש"ש (היינו במקום 72 ש"ש יש להשלים 68 ש"ש)

בתואר השני יש להשלים 12 ש"ש מתוכם 5 ש"ש הינן "מעבדת חקר מורחבת" 80569 הגשת הצעת המחקר בתום השנה הראשונה של התואר השני. כך שבפועל יש לקחת רק 7 ש"ש בתואר השני.

תלמידי המסלול מביולוגיה חישובית

4 ש"ש מהתואר הראשון יילקחו בשנה השלישית (לתואר הראשון) במסגרת התואר השני - 2 ש"ש מתוך קורסי הבחירה הנלמדים בתואר הראשון ו- 2 ש"ש עבור קורס החובה "ביולוגיה חישובית 80-512". כך שאת התואר הראשון מסיימים עם 75 ש"ש (במקום 79) ובתואר השני יש צורך  להשלים 12 ש"ש ובפועל צריך לקחת עוד 8 ש"ש.

לקבלת פרטים נוספים :

מרכזת התכנית פרופ' תמי יובן-גרשון tamar.gershon@biu.ac.il