לימודי רפואה 4 שנתי - לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון

בוגרים יקרים – אם סיימתם לימודי תואר (או שאתם בשלבי סיום) ואתם מתעניינים באפשרות להמשיך למסלול לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון – הגעתם למקום הנכון.
תוכנית 4 שנתית לרפואה מתקיימת מזה כמה שנים במספר מוסדות אקדמיים בישראל (בר אילן בקמפוס בצפת, אריאל, תל אביב), ומאפשרת לבוגריה להתקדם להגשמת החלום ללמוד רפואה.

כחלק מהליך הקבלה לתוכנית 4 שנתית ללימודי רפואה לבעלי תואר ראשון, על המועמדים לעמוד בתנאי סף של קורסי ליבה המהווים קורסי יסוד במדעי החיים. באוניברסיטת בר אילן מתקיימת תוכנית לימודים מיוחדת המאפשרת למידה מובנית ומרוכזת של קורסי הליבה במסגרת אקדמית.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר כעת לקבלת פרטים נוספים אודות קורסי הליבה לקראת תוכנית 4 שנתית לרפואה המיועדת למתעניינים במסלול לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5317297

למי מיועד מסלול לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון?

המידע שלהלן פונה למתעניינים בלימודי רפואה לבעלי תואר ראשון. על מנת לוודא כי אתם עומדים בתנאי הקבלה של לימודי רפואה 4 שנתי לרפואה, עליכם להיות:

•  בוגרי תואר ראשון ממוסד אקדמי אשר מוכר על ידי המועצה להשכלה גבוהה בארץ או בחו"ל (B.A או  B.Sc), עם ממוצע סופי של 80 ומעלה.
  • מי שלמד וסיים בהצלחה את קורסי הליבה במסגרת לימודים אקדמיים (תארי B.Sc.) במוסד מוכר במקצועות: מדעי החיים / הטבע / הרפואה / קדם רפואה / מדעים מדויקים – מתמטיקה, פיזיקה, כימיה, מדעי המחשב / הנדסה.
  • בוגרי מקצועות הבריאות כגון: ריפוי בעיסוק, סיעוד, פיזיותרפיה והנדסאים (או כל מקצוע אחר בתחום הבריאות), מחויבים בהשלמת קורסי הליבה גם אם סיימו תואר B.Sc.
  • בוגרי תארים אחרים שלא נכללים במקצועות המצוינים בסעיפים הנ"ל, מחויבים בהשלמת כל קורסי הליבה.

קורסי הליבה הנדרשים לקראת לימודי רפואה 4 שנתי

על המועמדים לקבלה למסלול תוכנית 4 שנתית לרפואה לעמוד בדרישות סף בקורסי הליבה אשר מהווים יסוד ובסיס לקראת לימודי רפואה. ציון המינימום הנדרש בכל אחד מקורסי הליבה הינו 75 לפחות.

להלן קורסי הליבה הנדרשים:

• -ביוכימיה
  • ביולוגיה של התא
  • ביולוגיה מולקולארית
  • מיקרוביולוגיה בסיסית / מבוא למיקרוביולוגיה
  • פיזיולוגיה בסיסית/ מבוא לפיזיולוגיה
  • גנטיקה
  • סטטיסטיקה*

קורס סטטיסטיקה אשר נלמד במסגרת לימודי מדעי החברה ומקצועות הבריאות יוכר במידה והוא בהיקף ובציון הנדרשים.

רקע על תוכנית קורסי ליבה לקראת לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון בבר אילן

עמידה בהצלחה בתנאי הסף של קורסי הליבה תלויה לא מעט בלמידה משמעותית וביכולת מובנית לעבד את החומר הנלמד באופן מיטבי.  המתעניינים בלימודי רפואה לבעלי תואר ראשון ישמחו לדעת כי הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן מקיימת תוכנית מכינה לרפואה: קורסי ליבה לרפואה 4 שנתי בקמפוס רמת גן. התוכנית מאפשרת לבעלי תואר ראשון להשלים את מקצועות הליבה הנדרשים בצורה מרוכזת ובסביבה אקדמית תומכת כדי שיוכלו לעמוד בדרישות ולהגיש מועמדות למסלול תוכנית 4 שנתית לרפואה.
תוכנית קורסי הליבה לרפואה מציעה ליווי צמוד של אנשי אקדמיה, ונלמדת באופן מרוכז ונוח על פני יומיים בשבוע בשעות הבוקר, כך שהסטודנטים יכולים להמשיך לעבוד ולהתפרנס בתקופת התוכנית. (יש לציין כי קורס סטטיסטיקה נלמד ביום לימודים נוסף בסמסטר אביב).

בנוסף, כחלק מתהליך הקבלה ללימודי מסלול 4 שנתי לרפואה לקראת לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון, נדרשים המועמדים לעבור מבדקים ומבחנים שונים כגון: מבחן ידע, מבחן חשיבה אנליטי, שאלונים אישיים וראיון אישי.

חשוב לדעת: קורסי הליבה הנלמדים במסגרת תוכנית זו, מוכרים בכל פקולטה ללימודי רפואה 4 שנתי בארץ שתבחרו ללמוד בה, ובלבד שתעמדו בהצלחה בציוני הסף הנדרשים לקבלה ללימודי מסלול 4 שנתי לרפואה.

מי רשאי להגיש מועמדות לתוכנית לימודי רפואה 4 שנתי?

• אזרחי ישראל (כולל בעלי דרכון זר במעמד תושב)
  • מי שפטור משירות בצה"ל (בצירוף אישור המפרט את הסיבה לפטור).

*** חשוב: אוניברסיטת בר אילן שומרת לעצמה את הזכות לבצע שינויים בתוכנית קורסי הליבה הנדרשים לקראת לימודי רפואה 4 שנתי (המיועדת למתעניינים במסלול לימודי רפואה לבעלי תואר ראשון).
באחריות המועמדים לעקוב אחר הפרסומים והעדכונים המתפרסמים תקופתית באתרי האינטרנט של האוניברסיטה והמחלקה.