הנחיות מחלקתיות לרישום לקורסים תשפ"א

הפקולטה למדעי החיים

תכנית  הלימודים לתואר שני בכל המסלולים

הפקולטה למדעי החיים  מברכת אותך על קבלתך ללימודים ומאחלת

לך הצלחה רבה בשנת הלימודים הבאה.

פירוט החובות מופיע ברישום באינ-בר וכן באתר האינטרנט של הפקולטה למדעי החיים

לפניות למזכירות תארים מתקדמים: Ls.Graduates@biu.ac.il

יועצת לתארים מתקדמים – ד"ר רותם עפרוני rotem.efrony@biu.ac.il

החל מתש"פ לשם צורכי שכ"ל ואחידות בין המסלולים עם וללא תיזה שעות התקן של התואר השני עודכנו ל20 ש"ש (בדומה לתואר ללא תיזה). קוד התיזה יעודכן ל-8 ש"ש כך שבפועל מבחינת קורסים אין שוני ממה שהיה נהוג קודם לכן ואותם 8 ש"ש יופיעו על קוד התיזה 803000 אליו יש להרשם בשנה ב בלבד (12 ש"ש לקורסי התואר +8 ש"ש תיזה).

באתר קיימות מערכות הקורסים שם ניתן לראות את הקורסים במערכת השבועית, הסמינריונים וכו. מערכת הקורסים של הפקולטה

תואר שני עם תיזה

מסלול מדעי החיים עם תיזה 80401  (הכולל בתוכו התמחויות שונות שנבחרות בהגשת הצעת המחקר)

מסלול ביוטכנולוגיה 80422 סטודנטים שלמדו במסלול ביוטכנולוגיה בתואר ראשון וכבר למדו את קורסי החובה, ישלימו את מכסת 20 הש"ש מרשימת קורסי הבחירה.

מסלול לביולוגיה חישובית 80423 יש לשים לב לדרישות המסלול. על הנרשם לתואר שני בביולוגיה חישובית לעמוד בתנאים הבאים:

1. תואר ראשון בביולוגיה חישובית או סיום קורסי השלמה מוכרים ומאושרים בהתאם.

2. אישור קבלה למחקר לתואר השני מאת חוקר מהפקולטה בתחום החישובי אשר ינחה את הסטודנט.

מסלול לננוטכנולוגיה 80430  רק למנחים המורשים למסלול זה ודרישות קורסים ייעודיות למסלול – לבירורים יש לפנות למזכירות הננוטכנולוגיה

מסלול ביולוגיה סביבתית 80405 תוכנית משותפת עם מכון וולקני סמינר הפקולטה ניתן במכון וולקני אך עדיין יש להרשם לקוד הקולוקוויום 809000 כל שנה.

לכל המסלולים המחקריים

כל שנה חייבים להירשם  לקולוקוויום המחלקתי 80-9000-01

20 השעות לתואר כוללות שני סמינריונים חובה (כל סמינריון שווה 0.5 ש"ש)

80801- עקרונות פיזיקליים למכשור מדעי וניתוח תוצאות חובה לקחת קורס זה בשנה א לתואר

80534- ביוסטטיסטיקה ומבוא לנסויים קליניים  - חובה לקחת קורס זה בשנה א לתואר

סטודנטים בשנה ב לתואר (שנתון תש"פ) יש להרשם לקוד תיזה 80-3000-01 (8 ש"ש)

סטודנטים לתואר שני חייבים ב 20 ש"ש לכל התואר (לא כולל קורסים ביהדות), המימון שכ"ל הינו אך ורק על היקף זה של קורסים, חריגה מכך בגלל בעיות פטורים, פתיחת שנה וכו תחול על הסטודנט.

רישום קורסים באילת :

לידיעתכם, נוספו קורסים לבחירה, דרך המכון הבינאוניברסיטאי באילת.

פרטים להרשמה וסיליבוסים ניתן למצוא בקישור : http://life-sciences.biu.ac.il/node/5979

לאחר קבלה ואישור של המכון הבינאוניברסיטאי באילת, חייבים להירשם לקורס דרך מזכירות הפקולטה.

תואר שני מדעי החיים ללא תיזה

מדעי החיים

2 קורסי חובה למסלול באשכול קורסי חובה- עבודה סמינריונית (1 ש"ש)  וסמינריון (1 ש"ש) (שימו לב- הוספנו סמינריון ועבודה סמינריונית גם בסמסטר א) . שאר הקורסים הינם לבחירתכם ומופיעים באשכול בחירה. יש להשלים 20 ש"ש לא כולל לימודי יהדות.

לסטודנטים עובדי המעבדות הרפואיות יש להוריד מהאתר של הפקולטה דף הנחיות לקורסים לבחירה.

גרונטולוגיה: מדעי הזיקנה שימו לב לאשכולות הרישום חובה ובחירה במסלול.

שנה א'-עליכם להרשם לקורס השנתי מבוא למדעי החברה

שנה ב'- אם טרם השלמתם את קורסי הבחירה יש להשלימם השנה במקביל לקורסי החובה של שנה ב'.

עם סיום הרישום יש להוציא פלט של "מאזן תכנית הלימודים" ולבדוק שנרשמת לכל הנדרש בהתאם להנחיות.

לבעיות ועזרה עם הרישום ניתן לפנות לרכזת המחלקה לגרונטולוגיה – מדעי החיים רבקה כץ rivka.katz@biu.ac.il

בכל בעיה טכנית ניתן לפנות למדור שירות לסטודנט בטל' 03-5317000 או 9392*.

בכבוד רב,

ד"ר רותם עפרוני