למה ללמוד ביולוגיה חישובית בבר-אילן?
בגלל השילוב המוצלח
התוכנית לביולוגיה חישובית באוניברסיטת בר-אילן קיימת מעל 20 שנים. תכנית הלימודים משלבת את לימודי הביולוגיה עם לימודי מדעי המחשב וכן קורסים ייעודיים המשלבים שני תחומים אלה. התכנית אושרה על ידי המל"ג בשנת 2004.
בגלל תכנית הלימודים המאתגרת והמרתקת
תכנית הלימודים משלבת לימודי ביולוגיה ומדעי המחשב עם התמחות בתחום הביולוגיה החישובית-הביואינפורמטיקה. הסטודנטים יוכשרו להיות ביולוגים בעלי יכולת חישובית ואלגוריתמית, כך שיוכלו להשתלב ולהוביל במחקר ובתעשייה בתחום מתפתח זה. עם זאת, הודות להכשרה המקיפה בביולוגיה ובמדעי המחשב, יכולים הסטודנטים להמשיך ולהשתלב גם בכל אחד מתחומי ההיי-טק או הביוטק בנפרד.
בגלל היצירתיות והאתגר בפרויקט גמר
את פרויקט הגמר, בהיקף של 400 שעות שנה ג', ניתן לעשות בהנחיה של חוקרים מובילים בתחום או בשיתוף פעולה עם חברות העוסקות בתחום הביואינפורמטיקה(כגון: קומפיוגן, רוזטה, אופטימטה ואחרות), במגוון נושאים כולל ביואינפורמטיקה קלאסית, ביולוגיה מערכתית, מודלים ביו-מתמטיים, מחקרים קליניים, מדעי המוח, הנדסה ביו-רפואית וכדומה.
בגלל החברים שלומדים איתך
לתכנית מתקבלים מספר מוגבל של תלמידים מצטיינים, בעלי נתוני קבלה גבוהים. תכנית הלימודים מאתגרת ודורשת מהסטודנטים יכולת למידה עצמאית ומאומצת.
בגלל האפשרויות הפתוחות בפני המצטיינים
בפני סטודנטים מצטיינים עומדת האפשרות להצטרף בשנה השלישית לתכנית "פסגות"- מסלול ישיר לתואר שני בביולוגיה חישובית, הכולל מלגת קיום ושכר לימוד על פי תנאי התכנית.
בגלל העולמות שנפתחים בפניך בתואר שני
השילוב של ביולוגיה ומדעי המחשב פותח בפניך דלתות רבות אל התואר השני בתחומים, כמו: ביולוגיה חישובית: ביואינפורמטיקה, ביולוגיה מערכתית, גנומיקהומודלים מתמטיים בביולוגיה; מדעי החיים: כל תחום במדעי החיים, כמו ביוטכנולוגיה, ביולוגיה מולקולארית ,הנדסה גנטית וכו'; מדעי המוח; ומדעי המחשב (יתכן שתידרש השלמה של קורסים בודדים).
בגלל האפשרות להמשיך ללימודי רפואה
בפני בוגרי המגמה לביולוגיה חישובית קיימת האפשרות לקבלה לתכנית הארבע שנתית של לימודי רפואה.
בגלל אפשרויות התעסוקה הרבות והמגוונות שנפתחות בפניך
תחום הביו-חישוביות: חברות המתמחות בביואינפורמטיקה ו/או במודלים מתמטיים ברפואה.
חברות תרופות / ביו-טק שבהן יש יחידה ביואינפורמטיית-חישובית. מרכזי מחקר קליניים רפואיים שבהם יש יחידה ביואינפורמטית-חישובית. מרכזי מחקר אוניברסיטאיים שבהם יש יחידה ביואינפורמטית-חישובית.
תחום מדעי החיים: כל אפשרויות התעסוקה העומדות בפני בוגרי מדעי החיים – ביוטכנולוגיה או ביולוגיה מורחב
תחום ההיי-טק: השתלבות במעגל העבודה בהיי-טק בתפקידי תכנות ופתוח – בחברות היי-טק המפתחות מוצרים וטכנולוגיות; בבתי תוכנה העוסקים בפיתוח פתרונות מחשוב, בפיתוח ויישום טכנולוגיות, בבדיקות תוכנה ועוד. במרכזי מחשבים של חברות ורשויות שונות – קופות החולים, משרדים ממשלתיים ועוד.