חוקר במסלול הנלווה

דוא"ל
davidaviezer@gmail.com
    קורות חיים

דוד אביעזר הינו בעל ניסיון של למעלה מ20 שנה בניהול בכיר והובלת חברות ביוטכנולוגיות, החל מהשלבים הראשוניים של מחקר ופיתוח תרופה ועד לאישור FDA ומסחור. ניסיונו העסקי כמנכ"ל, דירקטור ויו"ר דירקטוריון, כולל  אישור תרופה בFDA, הנפקות בוול סטריט ובניית שיתופי פעולה אסטרטגיים ומחקר ופיתוח עם חברות פארמה. עיקר המחקר והפיתוח בהם הוא עוסק מתמקד בפיתוח תרופות ביולוגיות וכימיות קטן מולקולריות, למחלות נדירות בעלות רקע גנטי.

דוד אביעזר כיהן כמנכ"ל ונשיא חברת פרוטליקס במשך 12 שנה. פרוטליקס הינה  חברה ביוטכנולוגית הנסחרת בבורסות ניו יורק ובתל אביב. המוצר הראשון של פרוטליקס הינו תרופה לטיפול במחלת הגושה, מחלה גנטית מטבולית נדירה, אשר קיבלה אישור של ה-FDA ב2012  תחת ניהולו. תרופות נוספות נמצאות בפיתוח כולל תרופה למחלת פברי, שהשלימה ניסויים קליניים, ומצפה לאישור.

כיום משמש דוד כיו"ר פעיל של חברת קאמרי פארמה המפתחת תרופות למחלות עור ובהן מחלות גנטיות נדירות כגון קרטודרמה . כמו כן הוא מייעץ לחברת סיטוריזן בתחום הביולוגיה החישובית וחבר בוועדה המייעצת של רשות החדשנות.

בעבר,  כיהן ד"ר אביעזר כמנכ"ל חברת פרוכון ביוטק CTI-, חברה המתמקדת בטיפול במחלות של סחוס ועצם, כולל אכונדרופלזיה שהינה מחלה גנטית נדירה של מערכת השלד. במסגרת זו הוביל לאישור שתל תאי לטיפול בבעיית סחוס.        קודם לכן היה מדען אורח במחלקת המחקר הרפואי של חברתWyeth-Cyanamid    בניו יורק, היום, חלק מענקית התרופות האמריקאי פייזר.

דוד זכה במספר פרסי הוקרה ובהם פרס קרן קלור, הפרס ע"ש קנדי, אות הצטיינות למדען צעיר של –SCIENCE ואיש השנה בביוטכנולוגיה של גלובס.

פעילות אקדמית :  דוד הינו פרופסור חבר בתחום הביוטכנולוגיה, במסלול הנלווה. הוא כיהן בדירקטוריון חברת בר אילן למו"פ- BIRAD  , העוסקת במסחור הפיתוחים המדעיים של האוניברסיטה.

ד"ר אביעזר הינו בעל תואר ראשון בהצטיינות מאוניברסיטת בר אילן, תואר שני ודוקטורט  (Ph.D.)בביולוגיה מולקולארית וביוכימיה ממכון וייצמן למדע, ותואר שני במנהל עסקים (MBA), מאוניברסיטת בר אילן.

מחקר

ביוטכנולוגיה

פיתוח תרופות ביולוגיות ותרופות כימיות קטן מולקולריות, למחלות נדירות בעלות רקע גנטי

תאריך עדכון אחרון : 10/01/2023