ביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה) - לימודי תואר ראשון

אם אתם מתעניינים בלימודי ביולוגיה חישובית לתואר ראשון ואתם סקרנים לגבי תחום הביואינפורמטיקה, הגעתם למקום הנכון.

למה כדאי לעשות תואר בביולוגיה חישובית (ביואינפורמטיקה)?

בארץ ובעולם מתחזקת בשנים האחרונות ההכרה בחשיבות הביולוגיה החישובית ובתחום הביואינפורמטיקה, וזאת בעיקר בזכות פרויקט פענוח הגנום האנושי והאתגרים החישוביים שהוא מציב בכל העולם. תחום הביואינפורמטיקה מהווה את הגרעין של חברות ביו-טכנולוגיות רבות, ולכן הדרישה לכוח-אדם בתחום זה בעולם הולכת וגוברת.

ישראל נחשבת למובילה אקדמית בתחום הביולוגיה החישובית בעולם ויש לקוות שבעקבות כך, יחד עם הכשרת כח האדם המתאים, תתפתח ותתרחב בארץ התעשייה המתוחכמת בנושאי הביולוגיה החישובית.

בוודאי תשמחו לדעת כי הפקולטה למדעי החיים באוניברסיטת בר אילן מקיימת מסלול ייחודי ללימודי ביולוגיה חישובית בקמפוס רמת גן. בעמוד זה תוכלו לקבל מידע מפורט אודות תוכנית הלימודים הייחודית של מסלול ביולוגיה חישובית המשלבת בתוכה בין השאר גם קורסים בתחום הביואינפורמטיקה, הביולוגיה ומדעי המחשב. קראו עוד בהרחבה.

הנכם מוזמנים ליצור עמנו קשר לקבלת ייעוץ ומידע בנושא לימודי ביולוגיה חישובית בשילוב קורסים בביואינפורמטיקה דרך עמוד צור קשר או בטלפון: 03-5317970

מהי ביולוגיה חישובית ומה הקשר לביואינפורמטיקה?

ביולוגיה חישובית הוא שם לתחום מדעי העוסק בקשר בין מערכות ביולוגיות לבין מדעי המחשב ומתמטיקה. המינוח בלעז נקרא – ביואינפורמטיקה (Bioinformatics).

המחקר בתחום ביואינפורמטיקה מתמקד בשלושה תחומים עיקריים:

1. ביואינפורמטיקה - העיסוק במידע המוכל ברצפים ביולוגיים כמו DNA, RNA, וחלבונים.
  2. ביולוגיה מתמטית - השימוש במודלים מתמטיים על מנת להבין את ההתנהגות המורכבת של מערכות ביולוגיות.
  3. Big Data - אנליזות של מידע גנומי ורפואי בקנה מידה גדול.

מידע על תוכנית לימודי ביולוגיה חישובית באוניברסיטת בר-אילן

במסגרת תוכנית לימודים זו של ביולוגיה חישובית לומדים הסטודנטים על פי תכנית המשלבת את הקורסים היסודיים במדעי החיים,  ובמדעי המחשב וכן קורסים ייעודיים בביולוגיה חישובית - ביואינפורמטיקה שפותחו לצורך התוכנית.

תוכנית לימודי ביולוגיה חישובית כוללת פרוייקט סיום רחב היקף המשקף את כל הידע שצוברים התלמידים במהלך לימודיהם.

לתוכנית יתקבלו מספר מוגבל של תלמידים מצטיינים, בעלי נתוני קבלה גבוהים.

למעשה בוגרי תוכנית ביולוגיה חישובית רוכשים ידע רחב הן בביולוגיה והן במדעי המחשב ובכך מגדילים את מרחב הבחירה שלהם לאחר סיום התואר, הן ללימודים לתארים מתקדמים בתחום הביואינפורמטיקה, הביולוגיה או מדעי המחשב והן לצורך פניה לשוק העבודה בתחומי ההי-טק והביוטק לגווניו השונים.

תכנית הלימודים: לימודי ביולוגיה חישובית

* חשוב לציין כי תכנית הלימודים של מסלול ביולוגיה חישובית אושרה על ידי  המועצה להשכלה גבוהה כבר בשנת 2004.

לקבלת הערכה אודות סיכויי הקבלה גלשו מחשבון סיכויי קבלה, באתר בר-אילן

מערכת שעות לדוגמא (נכונה לשנת תשפ"ד):

לימודי ביולוגיה חישובית - שנה א'

לימודי ביולוגיה חישובית - שנה ב'

לימודי ביולוגיה חישובית - שנה ג'

הנחיות רישום לתואר ראשון בביולוגיה חישובית לשנת לימודים תשפ"ד

למידע מפורט נוסף אודות הנחיות לרישום לשנה"ל,  הלימודים במגמה, מכלול הקורסים, פרטי קורס מסוייםומסלול "פסגות" למצטיינים גלשו למידע כללי לחוגי לימוד לתואר ראשון.

החוקרים הראשיים בפקולטה בתחום ביואינפורמטיקה / ביולוגיה חישובית:

ראש המגמה : פרופ' רון אונגר    /   מרכזת המגמה : ד"ר אילנה לואינגר

מידע נוסף