אודות הפקולטה למדעי החיים של אוניברסיטת בר אילן

מדעי החיים במאה העשרים ואחת

מדעי החיים ממלאים תפקיד מרכזי בהתפתחות האנושות במאה ה- 21.  האתגרים העומדים בפני המין האנושי הולכים ונעשים קשים יותר: כיצד להתמודד עם מגפות עולמיות? כיצד לשמר מערכות אקולוגיות הנמצאות בסכנת הכחדה?  כיצד לספק מזון ואנרגיה לאוכלוסייה העצומה של כוכב הלכת שלנו?  כיצד להעניק בריאות ואיכות חיים למי שחולה במחלות קשות ובפגמים גנטיים?

במקביל, המדענים מפתחים כלי מחקר מיוחדים, מתוחכמים מעבר לכל דמיון, על מנת להתמודד עם הבעיות הללן שנראו בעבר חסרות פתרון.

התחומים הנלמדים

התחומים השונים הנלמדים בפקולטה למדעי החיים מחולקים למספר קטגוריות עיקריות של מחקר:

ביולוגיה תאית והתפתחותית, ביוטכנולוגיה, אקולוגיה ומדעי הצמח, אימונולוגיה וחקר הסרטן, ביולוגיה חישובית ומבנית, מיקרוביולוגיה ווירולוגיה, גנטיקה ונוירוביולוגיה.

בכל תחום מודגשים ההבנה הבסיסית של תהליכים שונים, וכן ההשלכות על בריאות האדם ורווחתו. הסטודנט ייחשף במהלך לימודיו למגוון עצום של נושאים בקורסי חובה וקורסי בחירה. במסגרת הלימודים לתארים מתקדמים, יוכל לרכוש ניסיון מעשי בתחומי מחקר שונים בכל אחת ממעבדות המחקר בפקולטה.

זהו שדה המערכה המתאים לאנשים צעירים ונלהבים, שירכשו ידע מקיף ומעמיק בביולוגיה על ענפיה השונים והמרתקים

הסטודנטים שלנו יהיו המדענים שיתמודדו עם אתגרי המחר, ירחיבו את גבולות הידע המדעי, ואף יגדירו מחדש את מהות החיים עבור הדורות הבאים.

הייעוד שלנו

הפקולטה למדעי החיים על שם מינה ואבררד גודמן באוניברסיטת בר אילן חותרת להעניק ידע ביולוגי וחינוך מדעי, המבוססים על המחקר המודרני.

החינוך המדעי שאנו שואפים אליו רגיש לצרכי הציבור, ולמימד החברתי, הכלכלי והסביבתי של המחקר הביולוגי, והוא מלווה גם בהיבט יהודי, הלכתי ומוסרי.

מלבד העברה של ידע, אנו שואפים לעורר את סקרנותם של התלמידים ולטפח את צמיחתם האינטלקטואלית והתרבותית, מתוך יושרה וענווה. אנו מנסים לקדם את היכולת הטכנית של הסטודנטים בעבודת המעבדה ובמחקר השדה, את כושר הניתוח הביקורתי של מידע מדעי, את המיומנות לפתרון בעיות, ואת המודעות לשימור הסביבה.

על הפקולטה למדעי החיים

סגל הפקולטה מונה כ-50 מדענים-חוקרים, המרצים בקורסים הנוגעים לתחום התמחותם. כל אחד מהם מנהל קבוצת מחקר פעילה ותוססת, הכוללת עמיתי מחקר, טכנאים ותלמידי מחקר לתואר שני ושלישי.

לתוכניות הלימוד לתואר שני בפקולטה למדעי החיים בבר אילן>>>

לתוכניות הלימוד לתואר שלישי בפקולטה למדעי החיים בבר אילן>>>

בשנת תשפ"א לומדים בפקולטה כ-800 סטודנטים לקראת התואר הראשון.

בנוסף להם יש כ230 סטודנטים לתואר שני, וכ130 סטודנטים לתואר שלישי (דוקטור) וכ- 20 בתר דוקטורים. הסטודנטים משתתפים באופן פעיל במגוון תכניות מחקר בפקולטה.

שלבים אלה בהכשרתם מכינים אותם לקראת קריירה מדעית באקדמיה, בתעשייה הביוטכנולוגית, במעבדות רפואיות ובשירות הציבורי. בכל התחומים הללו ניתן למצוא את בוגרי הפקולטה בתפקידי מפתח.

הפקולטה נמצאת בתהליך צמיחה ופיתוח, ומהווה "מרכז מצוינות" למחקר והוראה. מידי שנה נקלטים אנשי סגל צעירים ומצטיינים המביאים עימם את החידושים האחרונים והמסעירים של המקצוע, פרי השתלמותם במיטב מרכזי המחקר בעולם.

מסלולי הלימוד החג והדו חוגיים

מסלולי הלימוד בפקולטה למדעי החיים הינם מגוונים. מסלולים חד  חוגיים כמו מדעי החיים, ביוטכנולוגיה וביולוגיה חישובית. ומסלולי לימוד דו חוגיים משותפים עם מחלקות אחרות כמו  כימיה- מדעי החיים, פסיכולוגיה- מדעי החיים, גאוגרפיה וסביבה-מדעי החיים, פיזיקה- מדעי החיים ועוד.

לכל מסלולי הלימוד החג חוגיים בפקולטה למדעי החיים>>>

לכל מסלולי הלימוד הדו חוגיים בפקולטה למדעי החיים>>>

בואו ליום הפתוח בתאריך 8/3/24

ביום הפתוח של אוניברסיטת בר-אילן תפגשו את המרצים ואת נציגי המחלקה, תכירו את תחומי הלימוד ותקבלו מידע על הרשמה, שכר לימוד, מלגות, מעונות וכל מה שחשוב לדעת לפני שמתחילים ללמוד.

היום הפתוח יתקיים ביום שישי, 8 במרץ, בשעות 13:00-9:00

קוד קופון להרשמה