אודות התוכנית

1. המרכזים השותפים לתכנית הלימודים

התכנית היא פרי יוזמה משותפת של המגמה לביולוגיה חישובית בפקולטה למדעי החיים ע"ש אווררד ומינה גודמן  באוניברסיטת בר-אילן ובית החולים שיבא.

המגמה לביולוגיה חישובית באוניברסיטת בר-אילן קיימת זה כעשור ובמסגרתה הוקמה תכנית הלימודים הראשונה בארץ בתחום זה (התוכנית אושרה ע"י המל"ג  ב-2004).לימודי הביולוגיה החישובית קיימים הן לתואר ראשון והן לתארים מתקדמים. במגמה פעילים חוקרים מובילים בתחומם, העוסקים במחקר מתקדם בעל השלכות הן במדע בסיסי והן ביישומים קליניים, זאת בשיתוף פעולה עם רופאים מבתי חולים בארץ ובעולם.

בית חולים שיבא הוא מהמובילים בארץ הן בתחום הקליני והן בתחום המחקרי . בבית החולים קיימים מרכזי מחקר שבהם נערכים מחקרים מתקדמים באוריינטציה קלינית בנושאי הביולוגיה המולקולארית והביואינפורמטיקה.

2. אוכלוסיית  היעד

התכנית מיועדת לרופאים ו/או למדענים חוקרים בעלי תואר  Ph.D במדעי החיים או בתחומים פארא רפואיים אחרים מכל בתי החולים והמרפאות בארץ, שמעוניינים לפתוח אופק מחקרי מתקדם וחדשני  והמגלים עניין בהבנת  שיטות מחקריות וקליניות המבוססות על נושאים בתחום החישוביות הביו-רפואית.

במקרים מיוחדים יתקבלו ללימודים בעלי תואר M.Sc במדעי החיים או בתחומים פארא רפואיים שהם בעלי ניסיון רב וותק בתחומי מחקר מתאימים.

3. מסגרת הלימודים

הלימודים הם במסגרת לימודי תעודה.

תכנית הלימודים מתפרשת על פני שנה אקדמית  במסגרת של יום לימודים בשבוע.

הלומדים בתכנית יקבלו בסיום תעודה על השתתפותם בתכנית ובתנאי שיעמדו בכל הדרישות.

אחת ממטרות התוכנית היא לעודד את משתתפיה להשתלב במחקר בתחום זה, ולכן רופאים שבמהלך לימודיהם בתכנית יבקשו לעבור למסגרת של לימודים מתקדמים, מסטר (M.Sc) או דוקטורט (Ph.D), יוכלו לעשות זאת בתנאי שישיגו  ממוצע ציונים גבוה מ- 80, ובכפוף לראיון אישי.

הקורסים שנלמדים בתכנית זו הינם בעלי הכרה אקדמית ולכן יחשבו כקורסים לקראת התואר.

השתלבות במחקר במסגרת תואר מתקדם (M.Sc או Ph.D) מחייבת הקדשה של  זמן מתאים למחקר.

לפירוט תכנית הקורסים ראה להלן אודות תכנית הלימודים

4. מיקום הלימודים

הלימודים יתקיימו בקמפוס אוניברסיטת בר-אילן ובבית החולים שיבא.

5. שכר לימוד

לפרטים אודות שכ"ל לתכנית לימודי התעודה ניתן לפנות טלפונית לד"ר רחל לוי-דרומר

או במייל biomedin@mail.biu.ac.il.

העוברים ללימודי מסטר או דוקטורט (ראה לעיל  "מסגרת הלימודים" ) יהיו פטורים משכ"ל החל מזמן המעבר, וכן יקבלו החזר של שכ"ל אותו שילמו במסגרת לימודי התעודה, לאחר סיום התיזה  (M.Sc) או לאחר הגשת הצעת מחקר  ( Ph.D).

לרופאים וחוקרים העובדים בשיבא יינתנו תנאים  מיוחדים ואפשרות למלגות.

התכנית מוכרת על ידי ההסתדרות הרפואית (הר"י) להשתלמות לרופאים  ומקנה 300 נקודות.