ד"ר איתי קורן

דוא"ל
Itay.koren@biu.ac.il
משרד
The Mina and Everard Goodman Faculty of Life Sciences Bar-Ilan University Nanotechnology and Advanced Materials Building (206), 7th floor, Rooms C-765 (office), C-767 (lab) Ramat Gan, Israel, 5290002
    מחקר

מנגנוני פירוק חלבונים בתא:

מיפוי פונקציונלי של מערכות פירוק ואיפיון מולקולרי של תהליכי בקרת איכות

תהליך פירוק החלבונים משחק תפקיד חשוב בכל פעילויות התא ושיבושו עלול לגרום להתפתחות מחלות כגון דלקת, סרטן ומחלות נוירודגנרטיביות.

במעבדתנו אנו עושים שימוש בכלים גנטיים (קריספר), ביולוגיה סינטטית, ביוכימיה, ביולוגיה של התא וביולוגיה חישובית כדי להבין טוב יותר את הספציפיות של תהליכי הפירוק בתאים ולהתמקד בהבטים הבאים:

1. הבנה מולקולרית כיצד מערכות הפירוק מזהות באופן ספציפי את הסובסטרטים המיועדים לפירוק.
    2. איפיון מנגנוני בקרת איכות שתפקידם לשמור על הומואסטזה של חלבונים תאיים.
    3. חקר המעורבות של מנגנוני פירוק מסוימים בתהליכים תאיים שונים כגון מחזור רצפטורים, תקשורת בין אברונים תאיים, הצגת אנטיגנים למערכת החיסון ועוד.
    4. למידה כיצד שיבוש במנגנוני הפירוק מוביל למחלות כגון סרטן ונוירודגנרציה.

דרושים דוקטורנטים למעבדה

תאריך עדכון אחרון : 23/03/2022