ביוטכנולוגיה

מזכירה: גב' רינה ג'אן

ליצירת קשר:herchk@biu.ac.il , 03-531-7019

יעדיו של מסלול הלימודים במגמה לביוטכנולוגיה

תחום הביוטכנולוגיה הינו תחום העוסק בניצול מערכות ביולוגיות, ברמה של אורגניזם שלם או חלקים ממנו, לפיתוחים חדשים בתחומי התעשייה, הרפואה, החקלאות ואחרים. זהו תחום בעל פוטנציאל כלכלי אדיר, המתפתח מיום ליום.

המיוחד בתחום זה שהוא מאגד בתוכו את מדעי החיים על מגוונם וכן גם נושאים מהתחום הטכנולוגי, המשפטי, הכלכלי, השיווקי והניהולי.

במסלול הביוטכנולוגיה לתואר ראשון מקנים לתלמידים ידע וזווית ראיה רחבה על התחום המוביל כיום במדעי החיים, וכלים המאפשרים להם המשך לימודיהם לתואר שני בביוטכנולוגיה, או בכל מסלול אחר ללימודים מתקדמים. זאת, מבלי לפגוע בידע הבסיסי והעדכני הנדרש מבוגר תואר ראשון במדעי החיים. בוגרי מדעי הביוטכנולוגיה מועסקים במגוון גדול של מקומות עבודה, ויכולים לייצר ואף לפתח מוצרים על ידי שימוש בטכנולוגיות החדישות ביותר.

תכנית הלימודים בביוטכנולוגיה

תכנית הלימודים לתואר ראשון בביוטכנולוגיה כוללת לימוד של 72 שעות שנתיות (ש"ש) (החל מתשע"ו) במשך שלוש שנות לימוד. בשנות הלימודים א' ו-ב' מירב הקורסים הינם קורסי בסיס, המשותפים למסלול לימודי מדעי החיים מורחב, בתוספת של מספר קורסים ייחודיים למסלול. בשנה ב' נחשפים הסטודנטים למספר קורסים ייעודים לתלמידי הביוטכנולוגיה כגון "תכנות לביוטכנולוגים" או "ביוטכנולוגיה בצמחים". בשנה ג' מועמקת ומורחבת מגמת ההתמחות בתחום הביוטכנולוגיה. התכנית בכללותה מקנה לבוגרים כלים לראייה רחבה של תחום הביולוגיה המודרנית ומאפשרת להם להחליט באופן מושכל על המשך דרכם.

מבנה התוכנית ורשימת הקורסים לתואר ראשון לתשע"ט

(שימו לב החל מתש"פ האוניברסיטה עוברת לניקוד לפי ש"ס, 1 נ"ז=1 ש"ס)

ביוטכנולוגיה מורחב תכנית 80115 72 שעות שנתיות (144 נ"ז)

תוכנית לימודים כללית