ספריה - מידע כללי

על פי הנחיות הנהלת האוניברסיטה קבלת הקהל הפרונטלית מבוטלת עד להודעה חדשה, גם לחברי הסגל

המינהלי והאקדמי.

אפשר ליצור איתנו קשר במייל, באתר או בטלפון בימים א-ה בין השעות 9:00-17:00

החזרות של ספרים יש לבצע בתיבת החזרה בכניסה לספרייה לכימיה (חדר 103)

הספרייה למדעי החיים מיועדת לשרת את ציבור הסטודנטים והחוקרים בתחום הביולוגיה בהשאלת חומרי לימוד ובסיוע במציאתו, ומתייחדת בסיוע מקצועי ובאווירה הנעימה השורה בה. בנוסף, הספרייה מציעה הדרכות באיתור מאמרים ושימוש במאגרי מידע.

הספרייה ממוקמת בבניין מדעי החיים ע"ש סוויסה (בניין 212), קומה ראשונה (חדר 113).

טלפון: 03-531-8962

שעות פתיחה:

במהלך שנת הלימודים הספרייה פתוחה בימים א-ה בין השעות 9:00-17:45.

ביום ו' הספרייה סגורה.

צוות הספרייה:

מנהל הספרייה: גורדון דוד

דוא''ל:  david.gordon@biu.ac.il

טלפון: 03-531-8308

ספרנית: פטרוב אירינה

טלפון: 03-531-8308/8962, דוא"ל: petrov.irina@biu.ac.il

עוזר ספרן: אלון תבור

טלפון: 03-531-8962, דוא''ל: alon.tavor@biu.ac.il

אוסף הספריה

בספרייה ניתן למצוא ספרי לימוד לקורסים השונים (Textbooks), כתבי עת לצרכי מחקר וספרי יעץ.  הספרייה מאפשרת גישה אלקטרונית ליותר מאלף כתבי עת בכל תחומי הביולוגיה.

לרשות קהל הקוראים עומד קטלוג ממוחשב ובו ניתן לאתר את מיקומם ומצב השאלתם של כל הספרים וכתבי העת שבספריות האוניברסיטה. החיפוש נעשה לפי שם המחבר, כותר ונושא.

חיפוש פרסומים אלקטרוניים, כמו ספרים, מאמרים אקדמיים, מאמרי סקירה, דיווחים מכנסים מדעיים, דוחות מחקר ועוד, מתוך פריטים המצויים במאגרים ובאתרים המקוונים תוכלו לדלות באמצעות מערכת EDS  ומאגרי המידע האלקטרוניים.

פרק זמן ההשאלה

רוב הספרים המצויים בספריה ניתנים להשאלה. הספרים מושאלים לתקופה של שלושה ימים או שבוע ומתארכים אוטומטית עד לתקופה של חצי שנה (לאנשי סגל עד שנה). באם תהיה הזמנה לספר, הקורא יקבל הודעת דוא"ל המבקשת ממנו להחזיר את הספר.

במידה ומעוניינים להזמין ספר המצוי בהשאלה צריך להיכנס לקטלוג הממוחשב ולהזמינו משם.

צילום

מכונת הצילום שבתוך הספרייה מיועדת רק לאנשי הסגל האקדמי ותארים מתקדמים. תלמידי תואר ראשון המעוניינים לצלם חומר יכולים לעשות זאת במכונות הצילום המצויות בספרייה למדעי החברה ובספרייה המרכזית. צילום במכונות אלו אפשרי על ידי רכישת כרטיס צילום מתאים במרכז "המפעיל" (מול אולם מינץ) או על ידי שימוש בכרטיס אשראי. הוצאת ספרים לצורך צילום מצריכה הפקדת תעודה מזהה.

הדפסה

בספרייה ישנה מדפסת המחוברת אל המחשבים בספרייה. המדפסת היא באחריות חברת "המפעיל" וההדפסה כרוכה בתשלום. ניתן לשלם בעזרת כרטיס המפעיל או כרטיס אשראי.

הדרכות

מעת לעת מתקיימות בספרייה הדרכות בנושאים הבאים:

איתור ספרים וכתבי עת תוך שימוש במאגרים ULS, ULI, ו- ULE.

חיפוש מאמרים ב- PubMed, Web of Science ו- Google Scholar.

שימוש בתוכנת הציטוטים Mendeley.

כללי התנהגות בספריה

- אכילה ו/או עישון אסורים בהחלט בכל שטח הספריה, כולל חדרי הלימוד.

- על הסטודנטים לשמור על שקט בשהותם בספריה.

- הלימוד בזוגות או קבוצות מותר אך ורק בחדרי הלימוד שבספרייה.

- בסמכותם של הספרנים/יות לבקש כל אדם שסטה מהכללים הנ"ל לעזוב את שטח הספריה.

תמונת הספרייה למדעי החיים

הספרייה למדעי החיים