הנחיות מחלקתיות לתואר שני - תשע"ט

הפקולטה למדעי החיים

תוכנית  הלימודים לתואר שני בכל המסלולים

הפקולטה למדעי החיים  מברכת אותך על קבלתך ללימודים ומאחלת

לך הצלחה רבה בשנת הלימודים הבאה.

פירוט החובות מופיע ברישום באינ-בר וכן באתר האינטרנט של הפקולטה למדעי החיים http://life-sciences.biu.ac.il/node/168

לפניות למזכירות תארים מתקדמים: Ls.Graduates@biu.ac.il

יועצת לתארים מתקדמים – ד"ר רותם עפרוני rotem.efrony@biu.ac.il

באתר הפקולטה (תארים מתקדמים> תוכניות לימודים>תואר שני)  ניתן לראות את רשימת הקורסים לרישום

אנא קראו בעיון את ההנחיות

יש לשים לב בתהליך ההרשמה יש להכנס לייעוץ וירטואלי ולשנות למעלה במסך את תוכנית הלימודים לתואר שני אחרת בעצם תראו את התואר הראשון (אם למדתם בבר אילן)

תואר שני עם תיזה

כל סטודנט חדש לתואר שני נרשם תחת קוד מסלול מדעי החיים עם תיזה 80401 (למעט המסלולים המפורטים מטה)

מסלול ביוטכנולוגיה 80422- סטודנטים שלמדו במסלול ביוטכנולוגיה בתואר ראשון וכבר למדו את קורסי החובה, ישלימו את מכסת 12 הנקודות מרשימת קורסי הבחירה.

מסלול לביולוגיה חישובית 80423- יש לשים לב לדרישות המסלול. על הנרשם לתואר שני בביולוגיה חישובית לעמוד בתנאים הבאים:

• תואר ראשון בביולוגיה חישובית או סיום קורסי השלמה מוכרים ומאושרים בהתאם.
  • אישור קבלה למחקר לתואר השני מאת חוקר מהפקולטה בתחום החישובי אשר ינחה את הסטודנט.

מסלול לננוטכנולוגיה 80430 - רק למנחים המורשים למסלול זה ודרישות קורסים ייעודיות למסלול – לבירורים יש לפנות למזכירות הננוטכנולוגיה

תוכנית משותפת עם מכון וולקני- החל מתשע"ט עליכם להרשם על מסלול 80405 ולעמוד בחובות המסלול.

סטודנטים לתואר שני חייבים ב 12 נקודות זכות (שעות שנתיות ) לכל התואר (לא כולל קורסים ביהדות), הפטור משכ"ל הינו אך ורק על היקף זה של נקודות ומעבר לכך על הסטודנט לשלם.

לכל המסלולים המחקריים - כל שנה חייבים להירשם מחדש לקוד 80-762-01 ציון לתזה

ולקולוקוויום המחלקתי 80-900-01

12 הנקודות כוללות שני סמינריונים חובה (כל סמינריון שווה 0.5 נקודה)

יש לשים לב לקורסי חובה לתואר השני:

80801- עקרונות פיזיקליים למכשור מדעי וניתוח תוצאות

80534- ביוסטטיסטיקה ומבוא לנסויים קליניים  – החל מידיעון תשע"ח

שימו לב קורס 80517- שימוש בבע"ח מומלץ לכל מי שעוסק במחקר בבע"ח ובלעדיו לא יוכל לעבוד בבית החיות. ( במקום 80934 שהיה חובה לתארים מתקדמים אך החל מתשע"ח אינו חובה)

שימו לב להלן קורסים חדשים אשר יפתחו בשנה"ל תשע"ט :

מס' קורס

ד"ר גולדשמיט חנוך

פתולוגיה קלינית

רישום קורסים באילת :

לידיעתכם, נוספו קורסים לבחירה, דרך המכון הבינאוניברסיטאי באילת.

פרטים להרשמה וסיליבוסים ניתן למצוא בקישור : http://life-sciences.biu.ac.il/node/5979

לאחר קבלה ואישור של המכון הבינאוניברסיטאי באילת, יש להירשם לקורס דרך מזכירות הפקולטה.

תואר שני מדעי החיים ללא תיזה

שימו לב – 2 קורסי חובה למסלול באשכול קורסי חובה- עבודה סמינריונית (1 נ"ז) וסמינריון (1 נ"ז) (שימו לב- הוספנו השנה סמינריון נוסף בסמסטר א) . שאר הקורסים הינם לבחירתכם ומופיעים באשכול בחירה. יש להשלים 20 נ"ז לא כולל לימודי יהדות. כל קורס שאינו מופיע לכם באשכול ככל הנראה לא מיועד למסלול ועליכם להעזר ביועץ על מנת לבחון אם הוא מתאים ומאושר עבורכם.

לסטודנטים עובדי המעבדות הרפואיות יש להוריד מהאתר של הפקולטה דף הנחיות לקורסים לבחירה.

בכבוד רב,

ד"ר רותם עפרוני