תואר שני

תהליך הקבלה לתואר שני

א. הלימודים לתואר שני מתחילים בסמסטר א'.

ב. ציון ממוצע מינימלי 80 בלימודי תואר ראשון.

ג. על כל התלמידים הנרשמים לתואר שני לעבור בחינת קבלה הבוחנת הבנת מאמר מדעי. יש להרשם לבחינה במזכירות הפקולטה אצל גב' שני חזן.
סטודנטים מצטיינים בתואר ראשון שקיבלו פטור מבחינה זו חייבים לבצע את ההרשמה לתואר השני בטווח הזמן שצויין להם.
אודות הבחינה (מועד ועוד) ראה בלוח ההודעות שבאתר הפקולטה.

ד. במקביל לרישום ולבחינה יש לחפש מנחה. ראה מידע מפורט אודות תחומי המחקר בפקולטה והמנחים בכל תחום.

ה. בכדי שמועמדותך תובא לדיון בפקולטה יש להרשם לתואר שני באמצעות טפסים שניתן לרכוש באקדמון ובסטימצקי או באמצעות האינטרנט, בדף ההרשמה לתואר שני, שם ניתן  למלא את טופס ההרשמה לתואר שני ולשלם את דמי הפניה.

ו. לא ניתן לעסוק במחקר מבלי להקדיש זמן ניכר להתעדכנות שוטפת בחידושים בנושא המחקר, וזאת מעבר לעבודה עצמה ולקורסים. משמעות דרישה זו כי הסטודנטים נדרשים להקדיש 100% מזמנם לעבודת המחקר וללימודים. כמעט בלתי-אפשרי לעמוד בדרישות התואר וגם לעסוק בעבודה נוספת.

ז. מתחילת הלימודים מוקצות לתלמיד שנתיים בלבד להשלמת לימודיו, כולל ביצוע עבודת המחקר וכתיבת התיזה. אם התלמיד חויב בשנת השלמות, היא לא תיכלל בשנתיים אלו, בהמשך: פירוט קורסי הליבה של תוכנית ההשלמות

ח. ידיעת השפה האנגלית

תלמידי התואר השני נדרשים לדעת אנגלית ברמת "פטור."פטורים מלימוד אנגלית בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" מישראל , או בעלי תואר זהה ממוסד מוכר להשכלה גבוהה בישראל , או בעלי תואר "בוגר אוניברסיטה" ממוסד מוכר בחו"ל המצוי בארץ דוברת אנגלית, ששפת ההוראה בו אנגלית .

פטור זה אינו תקף לגבי שלוחות בישראל של מוסדות להשכלה גבוהה בחו"ל לרבות שלוחות מחו"ל של מוסדות ששפת ההוראה בהם אנגלית.

ט. תוכניות הלימודים לתואר שני.

שאלות נוספות ניתן להפנות לפרופ' ירון שב-טל.

מלגה

קבלת המלגה מבוססת על השגיו של התלמיד (ציון משוקלל של ציוני תואר ראשון וציון בחינת הקבלה).

המשך מתן המלגה לשנה השניה לסטודנטים שקיבלו מלגה בשנה הראשונה מותנה בעמידה בדרישות האקדמיות של הפקולטה. תינתן עדיפות לנרשמים בזמן.

למלגות נוספות, גלשו למלגות לסטודנטים (דף המרכז את האפשרויות למלגות לסטודנטים).

העסקה

תלמידי שנה שניה תואר שני ותלמידי תואר שלישי יוכלו לעסוק בהדרכה ע"פ צרכי הפקולטה. יועסקו בהדרכה תלמידי מחקר שעבודת המחקר שלהם מתבצעת בקמפוס, זאת על בסיס מצוינות, התאמה להוראה ולצרכי הפקולטה.

תלמידי מחקר שיועסקו בהדרכה יהיו עובדי האוניברסיטה בדרגות הרלוונטיות בהתאם להסכמי העבודה של ארגון הסגל הזוטר.

עבודת המחקר לתואר שני

א. התלמיד יגיש, דרך מערכת להגשת עבודות ממוחשבת לועדה הפקולטטיבית לתארים מתקדמים, הצעת תכנית לעבודת המחקר לאחר שאושרה ע"י המנחה בתום סמסטר ב' של השנה הראשונה לעבודתו במחקר המוצע. הצעת המחקר כוללת: מבוא לנושא המחקר, הגדרת מטרות המחקר וחשיבותו, פירוט תכנית המחקר, הצגת התוצאות הראשוניות ודיון במשמעותן.

הועדה הפקולטטיבית לתארים מתקדמים תבקש משני חברי סגל בפקולטה לבדוק ולהעריך את הצעת המחקר. לאחר תיקון ההצעה לפי הערות הבודקים ולאחר אישור ההצעה ע"י הועדה הפקולטטיבית לתארים מתקדמים היא תוגש לועדה לתואר שני.

להלן הנחיות לתשע"ז להגשת הצעת המחקר

ב. לאחר סיום המחקר ולאחר אישור המנחה, תוגש התיזה כתובה לועדה הפקולטטיבית לתארים מתקדמים (דרך מזכירות הפקולטה). להלן הנחיות לכתיבת התזה

להלן הנחיות לתשע"ז להגשת התיזה

הועדה הפקולטטיבית תמליץ על הרכב הבוחנים לבחינת הגמר.

ג. ציון סופי בתואר שני נקבע על פי שקלול של 75% ציון התזה ו-25% ממוצע ציוני הקורסים.

מסלול ישיר לתואר שני - מסלול "פסגות"

מיועד לתלמידים מצטיינים שסיימו את שלושת הסמסטרים הראשונים בתואר הראשון בפקולטה למדעי החיים ומאפשר למשתתפיו לסיים את לימודי התואר הראשון והשני בתוך ארבע שנים, תוך קבלת הקלות ומלגות במהלך התואר הראשון. לפרטים מלאים גלשו לתוכנית "פסגות".

הצעת המחקר וקבלת התואר לתלמידי המסלול הישיר לתואר שני

התלמיד במסלול הישיר יגיש את הצעת המחקר שלו עם תום הלימודים בשנת הלימודים השלישית לתואר ראשון.

1. הגשת התיזה והמבחן על התיזה יעשו בסוף שנה ד'.

2. עם סיום מוצלח של שנה ג' לתלמיד יוענק תואר .B.Sc.

3. בסוף שנה ד' לאחר שסיים את חובות הקורסים לתואר שני ונבחן על התיזה, לתלמיד יוענק תואר .M.Sc.

תכנית ליבה להשלמות:

מס' קורס                 שם הקורס                             ניקוד