שאלות נפוצות

איך בודקים אם ספר מסויים קיים בספריה?

היכנסו לאתר הספריות, הקלידו את שם הספר או המחבר ולחצו חפש. לחיפוש מורכב או חיפוש לפי נושא היכנסו לחיפוש מתקדם.

ברשימת הפריטים שהתקבלו, לחצו על הפריט המבוקש ושם לחצו על "היכן בספריות/האם מושאל". במסך שייתקבל יופיעו כל עותקי הספר המבוקש בספריות האוניברסיטה השונות. לבדיקה בספרייה מסויימת - מיינו לפי "תת-ספרייה".

איך יודעים אם האוניברסיטה מנוייה על כתב עת מסויים?

אפשרות ראשונה: מחפשים באתר הספריות, על פי שם כתב העת, כמו חפוש אחר ספר (ראו סעיף קודם). בתוצאות החיפוש, ליד שם כתב העת יופיע "journal", "ejournal" או "journal + ejournal", כאשר journal משמעו עותק פיזי ו- ejournal, משמעו מינוי אלקטרוני.

אפשרות שנייה: כניסה לחיפוש המתקדם באתר הספריות, בחירת אפשרות "מילה מכותר" ב"אפשרויות חיפוש" ו- "EJOURNAL" ב"סוג החומר".

לאחר הגעה לכתב העת המבוקש, תחת הסעיף "טקסט מלא" יופיעו מספר אפשרויות שדרכן ניתן להתחבר ולראות מאמרים בכתב העת.

אפשרות שלישית היא דרך אתר TDNet, שם ניתן לבצע חיפוש על פי שם כתב העת ולבדוק האם יש לאוניברסיטה מינוי ולאיזו תקופה.

איך ניגשים לכתב עת מהבית?

ראו הוראות התחברות מפורטות באתר הספרייה המרכזית.

דרך TDNet: הקישו על החיבור ל- TDNet, שם תתבקשו להרשם ל- Athens. לאחר מכן בצעו את החיפוש לכתב העת המבוקש. במקרה של תקלות נסו להיעזר בדף פתרון התקלות של TDNet.

דרך קטלוג הספרייה: מצאו את כתב העת על ידי חפוש בקטלוג (הסבר לעיל). לאחר מכן, הקישו על "Remote Access". ייפתח לכם חלון ובו בקשת הזדהות של ת.ז. - הקלידו את ת.ז. שלכם בשם המשתמש והסיסמה. לאחר סגירת החלון, הקישו על "תוצאות חיפוש אחרון" ומשם הקישו שוב על "Remote Access". בשלב זה תועברו למסך האימות ובו הקישו את תעודת הזהות שלכם, וסיסמת ה- moodel, ולאחר מילוי הפרטים תועברו לכתב העת.

דרך PubMed: לאחר שמצאתם את המאמר, לחצו על הקישור לכתב העת. חפשו בעמוד הפניה ל- Athens users, לחצו על הקישור, מלאו את שם המשתמש והסיסמה, ולאחר מכן תופנו אל המאמר המלא.

דרך Web of Science: הגישה ל- WOS עצמו מותנית ברישום ל- Athens, אולם הייתרון שם הוא שלחלק מכתבי העת, מלבד הלחצן עם הכתוב "Check access to full-text" והסמליל של בר אילן, ישנו גם לחצן "Full text" עם חץ המאפשר גישה ישירה למאמר.

מה משמעות המדבקות בגב הספרים?

המדבקות בגב הספר מסמלות את סוג הספר שמור או רגיל.
מדבקה לבנה - ספר להשאלה רגילה. תקופת ההשאלה נעה בין שבוע לארבעה שבועות.
מדבקה אדומה - ספר שמור. ספרים שמורים המצויים בדלפק ניתנחם להשאלה למשך לילה אחד (או סוף שבוע) בלבד, בעוד שספרים שמורים המצויים מחוץ לדלפק (כוננית 28) ניתנים להשאלה למשך שלושה ימים עד שבוע.
מדבקה צהובה - ספרי יעץ שאינם ניתנים להשאלה.
מדבקה לבנה ומדבקה עם פסים צהובים וירוקים - ספרים השייכים לאוסף בתחום מדעי הים לזכרו של ליאור ואקי או ספרי אופטומטריה. הספרים ניתנים להשאלה רגילה.

איך מדפיסים חומר בספרייה?

ניתן להדפיס ישירות מכל המחשבים בספרייה למדפסת. המדפסת הינה מדפסת לייזר (שחור-לבן, הדפסה על צד אחד בלבד) באחריות חברת "המפעיל" וההדפסה בה כרוכה בתשלום. לצורך הדפסה יש לשלוח את המסמך למדפסת הנקראת "Black & White" (היא אמורה להיות מדפסת ברירת המחדל), ולאחר השליחה ייפתח ישומון ובו תצטרכו להקליד את תעודת הזהות שלכם. מספר זה ישמש אתכם לאחזור המסמך שלכם על גבי מסך המדפסת. במידה והנכם משתמשים במחשב נייד יש לשלוח דוא"ל עם המסמך שלכם מצורף לכתובת print.bws@biu.ac.il , כאשר בשורת הנושא מופיע מספר הזהות שלכם. לאחר השליחה עליכם לגשת למדפסת (מצויה בצד הצפוני של הספריה), להכניס לקורא הכרטיסים כרטיס של חברת "המפעיל" או כרטיס אשראי, לבחור את ההדפסה שלכם על ידי הקלדת מספר הזהות על גבי צג המדפסת ולהדפיסה.

חשוב מאד! בסיום ההדפסה יש ללחוץ על הלחצן הירוק על מנת למנוע שימוש של הבא אחריכם בכרטיס האשראי שלכם.

הספרייה למדעי החיים

הידע שתקבלו בספרייה, הוא ערך לכל החיים