ספריה - מידע כללי

הספרייה למדעי החיים מיועדת לשרת את ציבור הסטודנטים והחוקרים בתחום הביולוגיה בהשאלת חומרי לימוד ובסיוע במציאתו, ומתייחדת בסיוע מקצועי ובאווירה הנעימה השורה בה. בנוסף, הספרייה מציעה הדרכות באיתור מאמרים ושימוש במאגרי מידע.

הספרייה ממוקמת בבניין מדעי החיים ע"ש סוויסה (בניין 212), קומה ראשונה (חדר 113).

טלפון: 03-531-8962

שעות פתיחה:

במהלך שנת הלימודים הספרייה פתוחה בימים א-ה בין השעות 9:00-17:45.

ביום ו' הספרייה סגורה.

צוות הספרייה:

מנהלת הספרייה: לריסה רודניצקי

טלפון: 03-531-8308, דוא"ל: Larisa.Rudnizky@mail.biu.ac.il

ספרנית: נחמה שרה כהן

טלפון: 03-738-4450, דוא"ל: nechama-sara.cohen@mail.biu.ac.il

ספרן: אלון תבור

טלפון: 03-531-8962

ספרן: דר' עמי ינאי

טלפון: 03-738-4450, דוא"ל: biulslib@gmail.com

אוסף הספריה

בספרייה ניתן למצוא ספרי לימוד לקורסים השונים (Textbooks), כתבי עת לצרכי מחקר וספרי יעץ.  הספרייה מאפשרת גישה אלקטרונית ליותר מאלף כתבי עת בכל תחומי הביולוגיה.

לרשות קהל הקוראים עומד קטלוג ממוחשב ובו ניתן לאתר את מיקומם ומצב השאלתם של כל הספרים וכתבי העת שבספריות האוניברסיטה. החיפוש נעשה לפי שם המחבר, כותר ונושא.

פרק זמן ההשאלה

רוב הספרים המצויים בספריה ניתנים להשאלה. ספרים שמורים ניתן להשאיל ללילה או לשלושה ימים (הסרטים הצבעוניים על גבי הכריכה מצביעים על תקופת ההשאלה של כל ספר). השאלת ספרים שמורים תתאפשר רק מהשעה 16:00, אך ישנה אפשרות להזמין את הספר כבר בשעות הבוקר. כתבי עת וספרות יעץ אינם ניתנים להשאלה. ההשאלה מתבצעת בעזרת כרטיס מגנטי המחולק לסטודנטים בתחילת כל שנת לימודים. הכרטים הינו אישי ואינו ניתן להעברה.
לתשומת לבכם, לא ניתן להזמין, או להאריך, ספרים שמורים דרך המחשב, אלא רק בדלפק או דרך הטלפון.
השאלת ספרים ביום שלפני בחינה תתאפשר מהשעה 16:00 בלבד.

צילום

מכונת הצילום שבתוך הספרייה מיועדת רק לאנשי הסגל האקדמי ותארים מתקדמים. תלמידי תואר ראשון המעוניינים לצלם חומר יכולים לעשות זאת במכונות הצילום המצויות בספרייה למדעי החברה ובספרייה המרכזית. צילום במכונות אלו אפשרי על ידי רכישת כרטיס צילום מתאים במרכז "המפעיל" (מול אולם מינץ) או על ידי שימוש בכרטיס אשראי. הוצאת ספרים לצורך צילום מצריכה הפקדת תעודה מזהה.

הדפסה

בספרייה ישנה מדפסת המחוברת אל המחשבים בספרייה. המדפסת היא באחריות חברת "המפעיל" וההדפסה כרוכה בתשלום. ניתן לשלם בעזרת כרטיס המפעיל או כרטיס אשראי.

הדרכות

מעת לעת מתקיימות בספרייה הדרכות בנושאים הבאים:

איתור ספרים וכתבי עת תוך שימוש במאגרים ULS, ULI, ו- ULE.

חיפוש מאמרים ב- PubMed, Web of Science ו- Google Scholar.

שימוש בתוכנת הציטוטים Mendeley.

כללי התנהגות בספריה

- אכילה ו/או עישון אסורים בהחלט בכל שטח הספריה, כולל חדרי הלימוד.

- על הסטודנטים לשמור על שקט בשהותם בספריה.

- הלימוד בזוגות או קבוצות מותר אך ורק בחדרי הלימוד שבספרייה.

- בסמכותם של הספרנים/יות לבקש כל אדם שסטה מהכללים הנ"ל לעזוב את שטח הספריה

הספרייה למדעי החיים