מדעי החיים דו ראשי מובנה

ביולוגיה גיאוגרפיה

ביולוגיה פסיכולוגיה

ביולוגיה כימיה

מסלול לימודים חדש לתואר ראשון. מטרת המסלול היא לאפשר לסטודנט להתמחות ביותר מתחום אחד במדעי הטבע. שילוב זה מקנה בסיס רחב לקידום מחקרים חדשניים למשל בתחומי הביוטכנולוגיה והננוטכנולוגיה .

התוכנית כוללת את הידע הבסיסי, המאפשר רכישת ידע בתחומי המדעים, ומרחיב את הידע בנושאי הפרמקולוגיה, הכימיה האורגנית, הכימיה הפיסיקלית, בביוטכנולוגיה ותחומים קרובים רבים. הקורסים בכימיה נלמדים עם תלמידי הכימיה, והקורסים בביולוגיה נלמדים עם הסטודנטים למדעי החיים- כך שהלמידה במחלקות היא מעמיקה ויעילה. במהלך התואר הסטודנטים משתתפים בקורסי מעבדה בתחומים רבים ומגוונים- המכינים אותם להמשך דרכם. בשנה השלישית ללימודיהם הסטודנטים בוחרים להעביר סמינריון מתחומי הכימיה או מדעי החיים.

הקורסים הבסיסיים הנלמדים במהלך השנה הראשונה, מאפשרים לסטודנט להמשיך בשילוב כימיה ביולוגיה לקבלת תואר ראשון דו ראשי מובנה, או להמשיך באחד המקצועות לקבלת תואר ראשון מורחב במקצוע הנבחר.

בוגרי התוכנית יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בכימיה או במדעי החיים ללא צורך בהשלמות, ויכולים לצאת לשוק העבודה ככימאים או ביולוגים בעלי תואר B.Sc..

במסגרת המסלול  לומדים הסטודנטים על פי תכנית המשלבת את הקורסים היסודיים במדעי החיים,  ובמדעי הכימיה.

למעשה בוגרי התוכנית רוכשים ידע רחב הן בביולוגיה והן בכימיה ובכך מגדילים את מרחב הבחירה שלהם לאחר סיום התואר, הן ללימודים לתארים מתקדמים בתחום הביולוגיה או הכימיה, והן לפניה לשוק העבודה.

שנה א- 14.5 נ"ז כימיה, 9.5 נ"ז ביולוגיה

שנה ב-13 נ"ז כימיה, 11 נ"ז ביולוגיה

שנה ג- 9.5 נ"ז כימיה, 12 נ"ז ביולוגיה

סה"כ כימיה – 37 נ"ז , סה"כ ביולוגיה- 31.5 נ"ז, סה"כ לתוכנית 68.5 נ"ז

ביולוגיה גיאוגרפיה

המסלול הדו ראשי ללימודי "מדעי הסביבה בעולם משתנה" הינו מסלול לימוד ייחודי בתחום מדעי כדור הארץ והסביבה היבשתית והאקווטית. נושאים סביבתיים הקשורים למדעי כדור הארץ עומדים היום במרכז הסדר הציבורי עולמי והינם אחד מתחומי האינטרקציה העיקריים כיום בין עולם המחקר לציבור הרחב ולקובעי מדיניות בארץ ובעולם. אנחנו חיים בעולם משתנה, עם פיתוח תעשיתי מואץ ושינויים סביבתיים כדוגמת: שינויי אקלים, התחממות האוקינוסים והחמצתם, אסונות טבע, רעידות אדמה, הוריקנים, צונאמי, וולקניזם, בצורות, הפקת מחצבים ודלקים מאובנים. כל אלה משפיעים על הדמוגרפיה והכלכלה בקצב מסחרר.

ניהול משאבי סביבה משתנה אינו פשוט ודורש אנשים בעלי רקע רב-תחומי עם הבנה טובה של התהליכים הצפויים להתרחש בעתיד הקרוב.

מטרת המסלול הדו ראשי היא לפתוח צוהר אל מדעי הסביבה בעולם משתנה. התוכנית תכלול שילוב של לימודי ליבה במקצועת הביולוגיה, אקולוגיה ימית ויבשתית, גיאולוגיה, קלימנטולוגיה, ותכלול קורסים יעודים וסיורים מורחבים אשר יהוו חלק אינטגרלי וחשוב במהלך הלימודים. הסטודנטים ישולבו במהלך התואר בפרויקטים מגוונים בתחומי הסביבה בשילוב עם גופים ציבורים ופרטים כגון משרדי ממשלה, מוסדות ציבור ואכיפה וכן עם מגוון רחב של אנשים מהתעשיה הירוקה, ואירגוני סביבה.

המסלול המוצע לתואר ראשון יהווה נדבך מרכזי בפיתוח מחקר מדעי הסביבה ויאפשר הקניית ידע רחב של הסטודנטים למחקר בתחומים אלה במסגרת תואר שני ושלישי וכן אפשרות להשתלב ולקחת חלק פעיל ומשמעותי בשיח הסביבתי על מגוון צדדיו.

שנה א- 3 נ"ז גיאוגרפיה, 25.5 נ"ז ביולוגיה

שנה ב- 7 נ"ז גיאוגרפיה, 19 נ"ז ביולוגיה

שנה ג- 9 נ"ז גיאוגרפיה, 10 נ"ז ביולוגיה

סה"כ גיאוגרפיה – 19 נ"ז, סה"כ ביולוגיה- 54.5 נ"ז סה"כ לתוכנית- 73.5 נ"ז

ביולוגיה פסיכולוגיה

מסלול דו ראשי משותף לפקולטה למדעי החיים ולמחלקה לפסיכולוגיה, תחום הפסיכוביולוגיה עוסק בחקר הבסיס הביולוגי של התנהגות ושל תהליכים פסיכולוגיים (כגון, למידה, זיכרון, התמכרות, רגשות) ומהוה חלק מלימודי מדעי המוח.

התוכנית כוללת את הידע הבסיסי בתחומי הביולוגיה והפסיכולוגיה, ומרחיבה את הידע בנושאי המוח ותפקודו, הבסיס הביולוגי להתמכרות ולהתנהגות ותחומים קרובים רבים. הקורסים בפסיכולוגיה נלמדים עם תלמידי הפסיכולוגיה, והקורסים בביולוגיה נלמדים עם הסטודנטים למדעי החיים- כך שהלמידה במחלקות היא מעמיקה ויעילה. במהלך התואר הסטודנטים משתתפים בקורסי מעבדה בתחומים רבים ומגוונים ובפרקטיקום- המכינים אותם להמשך דרכם.

למעשה בוגרי התוכנית רוכשים ידע רחב הן בביולוגיה והן בפסיכולוגיה ובכך מגדילים את מרחב הבחירה שלהם לאחר סיום התואר, הן ללימודים לתארים מתקדמים בתחום הביולוגיה או הפסיכולוגיה, והן לפניה לשוק העבודה.

בוגרי התוכנית יכולים להמשיך ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה או במדעי החיים ללא צורך בהשלמות.

שנה א- 8 נ"ז פסיכולוגיה, 15.5 נ"ז ביולוגיה

שנה ב- 10 נ"ז פסיכולוגיה, 12.5 נ"ז ביולוגיה